Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - NOVA APASERV: Peste 300 milioane de lei, disponibili pentru extinderea retelelor
NOVA APASERV: Peste 300 milioane de lei, disponibili pentru extinderea retelelor
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 14 Mar 2017 10:04
Compania Nova Apaserv SA, operatorul retelelor de apa si canalizare din judetul Botosani, coordoneaza implementarea proiectului fazat de extindere si modernizare a sistemelor utilitare din aria de competenta, ce prevede investitii de 303,5 milioane de lei. Proiectul este finantat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), contractul fiind semnat la finele anului trecut. Conform schemei avizate, din suma totala, circa 230,5 milioane de lei reprezinta finantarea nerambursabila (99,94% din valoarea eligibila aprobata), constituita din cei aproximativ 200 de milioane de lei din Fondul de Coeziune, plus 30,5 milioane de lei ce vor fi alocati de la bugetul national.
"Avand un caracter complex, proiectul cuprinde toate domeniile din cadrul activitatii de servicii utilitare, propunandu-si extinderea si reabilitarea retelelor de alimentare cu apa si a celor de canalizare, retehnologizarea si modernizarea statiilor de tratare a apei potabile, precum si construirea, acolo unde este necesar, a unor noi statii de epurare a apelor uzate. In ansamblu, urmarim extinderea ariei de deservire a societatii Nova Apaserv", a explicat Ady Petrusca, directorul general al companiei.
Conform datelor operatorului, pana la sfarsitul acestui an se vor finaliza mai multe lucrari ce fac parte din proiectul fazat, cum ar fi constructia conductei de aductiune de la statia de tratare a apei potabile (STAP) de la Stefanesti la Saveni si devierea conductelor de aductiune in zona alunecarilor de teren din Leorda (pana in luna martie), precum si extinderea retelelor de apa si canalizare din aglomerarile Botosani (aprilie), Vorona (mai), Dorohoi (septembrie) si Flamanzi (decembrie).
De la demararea contractului, pana la finele anului 2016 au fost definitivate lucrarile de imbunatatire a STAP Catamarasti si Bucecea, cele de extindere si reabilitare a STAP Stefanesti, de modernizare a apelor uzate din Dorohoi, precum si constructia statiilor de epurare din Flamanzi si Vorona.
 
Demersuri pentru contractarea de noi fonduri europene, prin POIM 2014-2020
Conform datelor companiei, la nivelul unitatii de implementare a societatii Nova Apaserv SA se intreprind, in aceasta perioada, demersuri sustinute pentru accesarea unor noi finantari din Fondul de Coeziune, urmarindu-se ca, prin semnarea unui nou contract de finantare, sa se asigure realizarea unui nou proiect major prin POIM, respectiv "Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Botosani, in perioada 2014-2020".
Propunerile incluse in lista proiectelor prioritare vizeaza reabilitarea si extinderea aductiunilor Botosani - Flamanzi - Sistem de alimentare cu apa Siret (Bazinul Hidrografic Siret), Stefanesti - Trusesti - Sistem de alimentare cu apa Prut (Bazin Hidrografic Prut), extinderea si reabilitarea retelelor de distributie a apei si de canalizare din municipiul Botosani si din localitatile Darabani, Stefanesti, Saveni, Bucecea, Sulita, Curtesti, Cristinesti, Cosula, Lunca si Balauseni, precum si constructia statiilor de captare si tratare a apei din Darabani si a celor de epurare din Darabani, Stefanesti, Bucecea si Saveni.
***
Societatea Nova Apaserv SA Botosani realizeaza distributia, prin retelele de alimentare, a unui volum anual de apa furnizata (plecata de la rezervoare) de 15,66 milioane de metri cubi anual, deservind peste 140.000 de locuitori. De asemenea, compania epureaza anual, in statiile pe care le administreaza, circa 50 de milioane mc de apa uzata, deservind aproape 100.000 de consumatori casnici, peste 2.800 de agenti economici si 233 de institutii publice, inregistrandu-se, astfel, un consum mediu zilnic de 88,9 litri pe locuitor. Societatea gestioneaza un sistem de 1.242 km de retele de alimentare cu apa, la care se adauga circa 427 km de retele de canalizare.
 
 
ABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGALLBIMTotalEnergiesSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ELECTROGRUP
noark
quadratum
VEGO
MAKITA
BogArt
CDS
SIGM
Ubitech
leviatan
AED
EDIT-Structural
DRS
SSAB
ness project
concelex
strabag nivel 1
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
rigips
konsent
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
viarom

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<