Agenda Constructiilor
Marti, 21 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - THERMOSTAHL: Viitorul electric vine cu noi provocari pe piata de instalatii HVAC
THERMOSTAHL: Viitorul electric vine cu noi provocari pe piata de instalatii HVAC
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 23 Mar 2023 06:25
Energia conventionala bazata pe combustibili fosili, care chiar si acum este majoritara in Romania, va fi din ce in ce mai scumpa, iar viitorul deja este evident ca va fi bazat pe electricitate. In acest context, provocarea guvernantilor va fi sa creeze un sistem la scara larga pentru productie, distributie si stocare a energiei electrice, spune Matsios Petros, directorul general al companiei Thermostahl, producator de cazane din otel si sisteme eficiente energetic pentru incalzire si apa calda.
"Consider ca viitorul va fi reprezentat de energiile regenerabile, precum si de perfectionarea tehnologiei nucleare. Pompele de caldura reprezinta o tehnologie foarte promitatoare si deja bine stabilita. Problema in Romania este ca nu exista in constructii standarde necesare. Pentru functionarea unui sistem pe pompa de caldura, este necesar ca toata cladirea sa fie conceputa asa, de la izolatie, sistem de incalzire pe temperatura joasa, sisteme de stocare apa etc. Pe scurt, o pompa de caldura nu se potriveste la orice casa si, in special, nu poate inlocui o solutie existenta bazata pe calorifere si centrala termica", a explicat Matsios Petros.
Potrivit managerului, piata de instalatii de incalzire s-a inscris pe un trend crescator in 2022, in mare parte pe fondul crizei energetice si costului mai mare de incalzire, care au determinat multi beneficiari sa schimbe solutia de incalzire, in cautare unei alternative la gaz.
In anul 2023 deja se observa o scadere, in special la sistemele conventionale. "Piata ofera solutii si tehnologii noi, care iau locul celor conventionale. Cu toate acestea, per ansamblu, consideram ca cererea in domeniul instalatiilor, precum si in multe alte sectoare, este in scadere din cauza cresterii radicale a costurilor. Credem ca cel putin in primul semestru al anului 2023 piata de instalatii si echipamente de incalzire se va mentine pe un trend descrescator si, probabil, urmeaza sa se stabilizeze catre finalul anului", a mai spus Matsios Petros.
 
 
Crestere de 20% a cifrei anuale de afaceri
In 2022, Thermostahl a inregistrat o crestere de 20% a cifrei de afaceri fata de 2021, datorita cererii mai mari pentru solutii alternative la gaz. "Investim o mare parte din resursele noastre in proiectare si tehnologie, asa ca dezvoltam produse si mai inovatoare, automatizate, adaptate la necesitatile unei piete in schimbare continua. In baza acestora, consideram ca vom avea o crestere si in 2023, indiferent de trendul general al pietei HVAC", a declarat Matsios Petros.
In ultimi 3 ani, compania a investit mult in tehnologia de incalzire alternativa necesara industriei agricole si zootehnice. Potrivit managerului Thermostahl, utilizatorii unor astfel de instalatii cauta o sursa de incalzire ieftina, fiabila si sustenabila. De obicei, aceste proiecte necesita echipamente de putere mare, caz in care pompa de caldura nu poate acoperi necesarul. 
"Am investit in tehnologii noi de productie, pentru crestere productivitatii si calitatii. Anul acesta implementam un proiect pentru robotizarea sudurii. In plus, investim in promovarea in domeniu agricol, participam la INDAGRA in Bucuresti si AGRIPLANTA in Fundulea. Investim in produse noi, care pot folosi combustibili diferiti pentru a oferi solutii mai ieftine si mai sustenabile clientilor. Compania noastra ofera proiecte costumizate in functie de aplicatie si combustibilul dorit", a mai precizat Matsios Petros.
***
Thermostahl este un grup de companii care produce, de peste 50 de ani, cazane din otel si sisteme eficiente energetic pentru incalzire si apa calda. Compania detine doua fabrici, una in Salonic - Grecia si cealalta in Bucuresti, dar si o reprezentanta comerciala in Polonia. Liniile de productie sunt echipate cu masini de inalta performanta, cu o capacitate totala de peste 10.000 de unitati pe an. Toate produsele fabricate sunt marca proprie, Thermostahl, iar cele mai solicitate echipamente din portofoliul companiei sunt sistemele industriale pe biomasa, precum si centralele pe lemne.
 
SISECAMALLBIMhiltiABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
Ubitech
theda mar
rigips
noark
CONCEPT STRUCTURE
CDS
viarom
konsent
quadratum
EDIT-Structural
Acvatot 2019
strabag nivel 1
leviatan
siniat
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
ness project

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander