Agenda Constructiilor
Luni, 02 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - UNIPREST Instal mizeaza pe un business de 37 milioane de euro, in acest an
UNIPREST Instal mizeaza pe un business de 37 milioane de euro, in acest an
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 02 Apr 2021 06:32
Uniprest Instal, furnizor de sisteme de instalatii de incalzire si HVAC, a incheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri de peste 33 milioane de euro, cu o usoara crestere fata nivelul de 30 de milioane de euro realizat in 2019. Pentru 2021, conducerea companiei estimeaza o noua majorare a business-ului, care ar urma sa ajunga la 37 milioane de euro.
Attila Fazakas, Managing Director la Uniprest Instal, spune ca evolutia din 2020 s-a datorat dezvoltarii sectorului de constructii si mentinerii santierelor deschise.
"In 2020, piata a avut un trend ascendent, in ciuda blocajelor din perioada lockdown-ului. Sectorul de constructii a crescut cu 9,7%, iar pentru segmentul de instalatii - fiind direct legat de constructii - estimam o evolutie asemanatoare. Motoarele care au generat cresterea au fost, in egala masura, atat piata industriala/ comerciala, cat si cea rezidentiala. In afara de cele doua luni din starea de urgenta, cand anumite lucrari au fost temporar oprite, santierele au fost deschise si s-a lucrat permanent. Pe piata rezidentiala, cererea a fost la fel de mare ca in anii trecuti, preturile nu au scazut, ceea ce indica faptul ca exista cerere sustinuta pentru apartamente noi. Cred ca cea mai mare problema au intampinat proiectele de office, dar si zona aceasta s-a adaptat repede: unele proiecte, aflate in stadiu incipient, au fost reproiectate pentru apartamente sau reconfigurate din open-space in birouri delimitate", a explicat reprezentantul Uniprest Instal.
Un alt avantaj pentru toata piata constructiilor l-a reprezentat faptul ca finantarea proiectelor nu s-a oprit, persoanele fizice - beneficiarii finali - au redirectionat bugetele destinate in trecut altor obiective (vacante, calatorii etc.) catre acest tip de investitii. "Avand in vedere ca exista finantare suficienta in piata - nu este o criza de lichiditate cum a fost criza din 2008-2009 - se va mentine trendul de crestere moderata atat pe proiectele rezidentiale, cat si pe cele comerciale, cu anumite modificari. De exemplu, pe rezidential estimam ca se va domoli cererea de apartamente, in schimb se va mari cererea pentru case de locuit", estimeaza Attila Fazakas.
In ceea ce priveste sectorul de instalatii HVAC, managerul Uniprest Instal spune ca, din statisticile de care dispune, anul trecut jumatate din piata a fost ocupata cu inlocuiri/ renovari, iar jumatate a fost reprezentata de constructii noi. "Estimam ca acest trend se va mentine si in 2021. Anul acesta vrem sa ne concentram mai mult pe organizarea interna si ne vom indrepta atentia catre o comunicare mai buna in zonele in care suntem deja prezenti si spre o extindere a gamei de produse", precizeaza Attila Fazakas.
***
Uniprest Instal a fost infiintata in 2009 si are sediul social si depozitul central la Targu Mures. Compania comercializeaza instalatii, echipamente de incalzire si detine o gama completa si variata de produse HVAC. Societatea este prezenta, la nivel national, prin depozite si 9 puncte de lucru in Baia Mare, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Iasi, Sibiu si Timisoara.
Incepand cu ianuarie 2010, Uniprest Instal face parte din grupul olandez Rensa, specializat in comertul en-gros al produselor HVAC-S. Portofoliul Uniprest Instal contine peste 7.000 de articole, grupate in 6 categorii: gaz, termice, apa, sanitare, energie verde si HVAC. Printre furnizorii companiei se afla Purmo, Ferro, Rehau, Geberit, Grundfos, Schell, Willo, Comisa, Uponor, Reflex si multi altii. De asemenea, Uniprest Instal este distribuitor unic al produselor Remeha in Romania.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMman and machineVideoConfAC-iulhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
leviatan
grundfos
noark
BALTIC
viarom
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
rigips
CDS
Acvatot 2019
theda mar
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
BA 2023
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica