Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - ATU TECH: Piata de sisteme de securitate rezidentiale a crescut la 220 milioane lei
ATU TECH: Piata de sisteme de securitate rezidentiale a crescut la 220 milioane lei
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Stelian DINCA 11 Apr 2022 10:14
Piata locala de sisteme de securitate pentru segmentul rezidential a urcat anul trecut la peste 220 de milioane de lei, cu aproape 50% mai mult fata de finalul anului 2019, potrivit estimarilor Atu Tech (a2t.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din Romania, conform cifrei de afaceri.
Constructiile noi, multe dintre ele presupunand si instalarea de sisteme de securitate, au sustinut cresterea pietei locale de sisteme de securitate. Totodata, revenirea romanilor in tara pe timpul pandemiei a coincis cu investitii mai mari din partea acestora in zona de securitate, din dorinta de a spori nivelul de siguranta si confort.
Atu Tech estimeaza si pentru acest an o crestere a pietei de profil, intr-un avans mai temperat fata de anul trecut, de aproximativ 10%, in contextul unui an 2022 mai dificil din punct de vedere politic si economic.
Sistemele de supraveghere video se regasesc tot mai mult in preferintele romanilor, in contextul in care, pe segmentul rezidential, jumatate dintre sistemele de securitate achizitionate au inclus camere video de supraveghere. Urmeaza, in preferintele romanilor, sistemele de securitate all-in-one, care includ alarme, supraveghere video, detectoare de fum si de gaze, interfoane, automatizari, control acces etc.
Cat priveste tehnologia integrata in aceste sisteme de securitate, romanii cauta solutii integrate, digitalizate, mai multe produse si sisteme de tip Smart Home.
„Incep sa devina standard in preferintele romanilor camerele de supraveghere care includ microfon si camerele de supraveghere care ofera imagini color pe timpul noptii, la rezolutii tot mai mari. O alta tendinta importanta este data de sistemele de supraveghere smart care pot face diferenta dintre oameni, animale, autoturisme si pot sa faca detectie inteligenta la miscare, crescand astfel nivelul de acuratete al alarmelor trimise si imbunatatind semnificativ sistemele de securitate”, spune Sorin Felea, director Atu Tech, mentionand ca producatorii au inceput sa introduca functii inteligente pe sistemele de supraveghere destinate segmentului consumer, iar soft-urile de tip AI, Deep Learning si analiza video au ajuns chiar si pe sistemele cu cost mic spre mediu.
De asemenea, camerele IP se bucura de o popularitate in crestere in randul romanilor, acestea avand incorporate tehnologii de ultima generatie, combinate cu functii smart, la care se adauga usurinta in instalare, pe o infrastructura de internet deja existenta, dar si preturi bune din partea producatorilor.
Specialistii in sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) recomanda ca instalarea sistemelor de supraveghere video si de alarma, mai ales a celor profesionale, sa fie facuta de instalatori profesionisti, autorizati. Instalarea necorespunzatoare poate duce la arderea sau la avarierea componentelor, dar, mai ales, la o programare gresita a sistemelor, aspect foarte important in buna functionare a acestora. Atu Tech (a2t.ro) vine in sprijinul clientilor cu o retea de peste 1.000 de instalatori profesionisti, care se extinde pe intreg teritoriul tarii (cea mai mare retea de instalatori de sisteme de securitate din Romania), care pot asigura servicii de instalare si mentenanta.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
rigips
EDIT-Structural
leviatan
viarom
quadratum
ness project
concelex
strabag nivel 1
CDS
siniat
theda mar
MAKITA
noark
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander