Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - ATU TECH: Piata de sisteme de securitate rezidentiale a crescut la 220 milioane lei
ATU TECH: Piata de sisteme de securitate rezidentiale a crescut la 220 milioane lei
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Stelian DINCA 11 Apr 2022 10:14
Piata locala de sisteme de securitate pentru segmentul rezidential a urcat anul trecut la peste 220 de milioane de lei, cu aproape 50% mai mult fata de finalul anului 2019, potrivit estimarilor Atu Tech (a2t.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din Romania, conform cifrei de afaceri.
Constructiile noi, multe dintre ele presupunand si instalarea de sisteme de securitate, au sustinut cresterea pietei locale de sisteme de securitate. Totodata, revenirea romanilor in tara pe timpul pandemiei a coincis cu investitii mai mari din partea acestora in zona de securitate, din dorinta de a spori nivelul de siguranta si confort.
Atu Tech estimeaza si pentru acest an o crestere a pietei de profil, intr-un avans mai temperat fata de anul trecut, de aproximativ 10%, in contextul unui an 2022 mai dificil din punct de vedere politic si economic.
Sistemele de supraveghere video se regasesc tot mai mult in preferintele romanilor, in contextul in care, pe segmentul rezidential, jumatate dintre sistemele de securitate achizitionate au inclus camere video de supraveghere. Urmeaza, in preferintele romanilor, sistemele de securitate all-in-one, care includ alarme, supraveghere video, detectoare de fum si de gaze, interfoane, automatizari, control acces etc.
Cat priveste tehnologia integrata in aceste sisteme de securitate, romanii cauta solutii integrate, digitalizate, mai multe produse si sisteme de tip Smart Home.
„Incep sa devina standard in preferintele romanilor camerele de supraveghere care includ microfon si camerele de supraveghere care ofera imagini color pe timpul noptii, la rezolutii tot mai mari. O alta tendinta importanta este data de sistemele de supraveghere smart care pot face diferenta dintre oameni, animale, autoturisme si pot sa faca detectie inteligenta la miscare, crescand astfel nivelul de acuratete al alarmelor trimise si imbunatatind semnificativ sistemele de securitate”, spune Sorin Felea, director Atu Tech, mentionand ca producatorii au inceput sa introduca functii inteligente pe sistemele de supraveghere destinate segmentului consumer, iar soft-urile de tip AI, Deep Learning si analiza video au ajuns chiar si pe sistemele cu cost mic spre mediu.
De asemenea, camerele IP se bucura de o popularitate in crestere in randul romanilor, acestea avand incorporate tehnologii de ultima generatie, combinate cu functii smart, la care se adauga usurinta in instalare, pe o infrastructura de internet deja existenta, dar si preturi bune din partea producatorilor.
Specialistii in sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) recomanda ca instalarea sistemelor de supraveghere video si de alarma, mai ales a celor profesionale, sa fie facuta de instalatori profesionisti, autorizati. Instalarea necorespunzatoare poate duce la arderea sau la avarierea componentelor, dar, mai ales, la o programare gresita a sistemelor, aspect foarte important in buna functionare a acestora. Atu Tech (a2t.ro) vine in sprijinul clientilor cu o retea de peste 1.000 de instalatori profesionisti, care se extinde pe intreg teritoriul tarii (cea mai mare retea de instalatori de sisteme de securitate din Romania), care pot asigura servicii de instalare si mentenanta.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineVideoConfAC-iulALLBIMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
IN CURAND, editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
Ubitech
viarom
CDS
theda mar
strabag nivel 1
Acvatot 2019
grundfos
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
leviatan
noark
MAKITA
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
BA 2023
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica