Agenda Constructiilor
Miercuri, 01 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - ATU TECH: Vanzarile de sisteme de alarma cresc cu pana la 30% in 2021
ATU TECH: Vanzarile de sisteme de alarma cresc cu pana la 30% in 2021
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Stelian DINCA 19 Mai 2021 07:59
Vanzarile de sisteme de alarma au crescut semnificativ anul trecut, urcand cu 40%, pe fondul unei cereri in crestere, atat in zona de sisteme profesionale, cat si rezidentiale, potrivit unei analize Atu Tech (a2t.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din Romania, conform cifrei de afaceri. Gradul de constientizare a utilitatii unui sistem de securitate instalat acasa a crescut exponential in ultimul an in randul clientilor rezidentiali.
In ultimul an, romanii au acordat mai multa atentie sigurantei si protectiei personale si familiei si au fost mai preocupati de aceste aspecte, astfel ca investitiile in asigurarea confortului au fost facute cu mai mare usurinta.
„Odata cu dezvoltarile tehnologice, cu imbunatatirile de software si, implicit, cu usurarea interfetelor de operare, romanii opteaza pentru instalarea unui sistem de alarma user-friendly. Una dintre specificatiile principale care se regasesc in solicitarile clientilor este posibilitatea de operare a sistemelor prin aplicatii mobile si, mai nou, posibilitatea de integrare a unei camere de supraveghere si a dispozitivelor de tip Smart Home in sistemul de alarma”, spune Sorin Felea director Atu tech (a2t.ro).
Potentialul pietei de sisteme de alarma din Romania este inca unul foarte mare, in conditiile in care doar 27% dintre romani au un astfel de sistem instalat.
Pentru anul in curs, Atu tech estimeaza o crestere a vanzarilor pentru sistemele de alarma de pana la 30%, tot mai multi clienti punand accent pe solutii integrate intr-un singur sistem: alarma, supraveghere video, diferite optiuni pentru deschiderile portilor automatizate sau controlul asupra becurilor sau alimentarii cu curent electric.
In continuare, 70% din vanzarile anuale de sisteme de alarma sunt reprezentate de cele profesionale si 30%, de cele rezidentiale. Acest raport se explica, in primul rand, prin obligativitatea business-urilor de a avea sisteme de securitate profesionale omologate instalate la punctele de lucru. O crestere mai accelerata se inregistreaza insa pe segmentul rezidential, unde familiile apeleaza la astfel de sisteme pentru protectia caselor si a bunurilor, atat impotriva tentativelor de furt, cat si a accidentelor casnice.
Preturile medii pentru sistemele de alarma s-au redus in ultimii ani. In prezent, pretul mediu pentru sistemele de alarma profesionale este intre 800 si 1.000 de lei, iar pentru cele rezidentiale, intre 400 si 500 de lei.
Cele mai populare configuratii cuprind pachetele complete (atat profesionale - Eldes, Paradox, DSC, cat si rezidentiale - Heyi, Ajax si Tuya – Smart Home), care, pe langa centralele de alarma, contin diversi senzori, cum ar fi: senzori de miscare, senzori de detectie de fum si gaz, senzori de inundatie, sirene, tastaturi sau telecomenzi.
Specialistii in sisteme de securitate Atu Tech (A2T.ro) recomanda ca instalarea sistemelor de alarma, mai ales a celor profesionale, sa fie facuta de instalatori profesionisti, autorizati. Instalarea necorespunzatoare poate duce la arderea sau la avarierea componentelor, dar, mai ales, la o programare gresita a sistemului, aspect foarte important in buna functionare a sistemului de alarma. Instalarea si programarea alarmelor necesita cunostinte avansate, astfel incat sa nu apara alarme false sau chiar ignorarea unor evenimente importante. Atu Tech vine in sprijinul clientilor cu o retea de peste 1.000 de instalatori profesionisti, care se extinde pe intreg teritoriul tarii (cea mai mare retea de instalatori de sisteme de securitate din Romania), care pot asigura servicii de instalare si mentenanta.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
Acvatot 2019
quadratum
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
leviatan
CDS
concelex
noark
MAKITA
viarom
strabag nivel 1
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
ness project
siniat

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander