BOSCH: Cresteri de 10%/an pe piata sistemelor de securitate, pana in 2020 |
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 03 Nov 2016 10:54 |
Piata locala de produse pentru sisteme de securitate si automatizari va inregistra o crestere anuala de circa 10% pana in 2020, avand in vedere tendinta puternic ascendenta pe care se inscriu sectorul de constructii si industria, potrivit datelor Bosch Security Systems Romania, unul din liderii in acest domeniu. Divizia este un furnizor global de produse, solutii si servicii pentru securitate, siguranta si comunicatii, portofoliul specializat incluzand sisteme de supraveghere video, de detectie a incendiilor si intruziunilor, de evacuare vocala, sisteme de control al accesului si de management integrat, precum si solutii profesionale audio si de conferinta pentru comunicare de voce, sunete si muzica. Grupul Bosch este prezent pe piata din Romania de peste 20 de ani, avand circa 3.200 de angajati si afaceri anuale de 272 milioane de euro, in 2015.
Interviu cu Tiberiu Nicolae (32 de ani), sef de vanzari in cadrul departamentului Bosch - Sisteme de securitate, manager cu o experienta de 8 ani in domeniul automatizarilor si sistemelor de securitate.
- Cum a evoluat piata de automatizari si sisteme de securitate in 2016?
- Incepand din 2015, sectorul de automatizari si sisteme de securitate a inceput sa creasca, fiind in legatura directa cu piata imobiliara. Segmentul constructiilor private a inceput sa fie din nou foarte activ, ceea ce a dus la o cerere mai mare de automatizari si sisteme de securitate. Cele mai solicitate solutii din portofoliul companiei sunt cele de detectie a incendiilor, sisteme video, de control al accesului si evacuare vocala. La nivel global, in anul 2015 cifra de afaceri a Bosch Security Systems a fost de 1,7 miliarde euro.
- Ce produse noi veti lansa in perioada urmatoare?
- In prezent, in Romania livram sisteme de securitate pentru cladiri de birouri, mall-uri, fabrici, centre logistice, hoteluri, aeroporturi, stadioane dar si pentru galeriile si statiile de metrou. In ultimele 12 luni, la nivel global, am fost implicati in peste 500 de proiecte majore in domeniile mentionate anterior. Grupul Bosch investeste constant in cercetare si dezvoltare si, in acest an, lansam o noua serie de detectoare de incendiu, de sisteme video pentru detectia incendiilor, o noua solutie de evacuare vocala, o camera video inovatoare - cu analiza video inteligenta pentru medii extreme - si o camera revolutionara, cu tehnologie Starlight pentru medii fara luminozitate.
- Care sunt obiectivele companiei pentru anul in curs si in perspectiva?
- Clientii corporate si alti utilizatori cer tot mai mult solutii tehnice care sporesc confortul, siguranta si securitatea in fabrici, birouri si cladiri de locuinte, in acelasi timp economisind energie si reducand costurile. Ei vor ca instalarea si utilizarea tehnologiei sa fie intuitiva si sa aiba un aspect placut. Raspundem acestor tendinte, oferind solutii integrate ce imbina tehnologii pentru energie si constructii cu conectivitatea «smart», precum si cu servicii ce acopera sectoare precum cele de incalzire, apa calda, ventilatie, aer conditionat, securitate, administrare a cladirilor, generare si stocare de energie. Expertiza Bosch in solutii tehnice extinse si capacitatea de a intelege pietele regionale reprezinta factori decisivi ai succesului. Ne extindem strategic portofoliul si prezenta pe piata, aceasta fiind baza dezvoltarii noastre viitoare. Solutiile conectate Bosch ne permit sa facem cladirile inteligente si sa configuram sistemele energetice potrivite pentru viitor.
|