Agenda Constructiilor
Joi, 21 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - E-acumulatori.ro: Piata de energie regenerabila va creste accentuat in urmatorii ani
E-acumulatori.ro: Piata de energie regenerabila va creste accentuat in urmatorii ani
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 10 Mar 2020 06:20
Uniunea Europeana are obiective ambitioase legate de cresterea cotei de energie din surse regenerabile, ca parte a strategiei sale de a-si scadea drastic emisiile de carbon pana in 2050. Astfel, scopul UE este ca energia sa regenerabila sa reprezinte un procent de 20% pana in 2020 si cel putin 32% pana in 2030. In acest sens, impulsioneaza toate statele membre sa ia masuri si actiuni pentru incurajarea trecerii la energie verde. Conform datelor publicate de Eurostat la inceputul acestui an, Romania se afla pe locul 7 in UE in ceea ce priveste ponderea energiei verzi in consumul final, iar autoritatile locale au afirmat ca eficienta energetica a Romaniei este prioritate nationala. In acest context, piata romaneasca de sisteme fotovoltaice a evoluat pozitiv in 2019, in special in zona industriala si B2B, potrivit lui Dan Tudose, Managerul E-acumulatori.ro, una dintre cele mai mari platforme online de comercializare a sistemelor fotovoltaice.
E-acumulatori.ro este un business de familie, inceput in 2002 si dezvoltat puternic din 2009. Din portofoliul companiei fac parte 30.000 de produse, inclusiv marcile Panasonic, Enersys, LG, Renusol, Legrand, Eaton etc.
Interviu cu Dan Tudose (47 de ani), managerul E-acumulatori.ro din anul 2009.
 
- Cum credeti ca va evolua piata de sisteme fotovoltaice, in contextul actual?
- Piata locala a cunoscut clarificarea si reglementarea unui nou concept: prosumatorul - micul producator de energie care poate livra surplusul in reteaua nationala. In raportul sau de monitorizare a pietei, publicat periodic, ANRE a introdus, anul trecut, si un capitol dedicat energiei cumparate de furnizorii de ultima instanta de la prosumatori. Volumul vandut de acestia este inca mic, dar se poate observa ca urmeaza o tendinta ascendenta. Cu toate acestea, piata de sisteme fotovoltaice pentru zona rezidentiala nu a evoluat la potentialul adevarat, in mare parte din cauza intarzierilor si amanarilor Programului Casa Verde Fotovoltaice, derulat prin Agentia Fondului de Mediu. Nici in acest moment, nu avem date concrete de incepere a aprobarii dosarelor inscrise in program si de incepere a instalarilor propriu-zise. Odata cu deblocarea acestui program, si amplificarea reglementarilor pentru racordarea prosumatorilor la retea, dar si implementarea strategiilor de tip Smart City si a altor programe promise de autoritati pentru cresterea eficientei energetice, ne asteptam ca piata romaneasca de energie din surse regenerabile sa cunoasca o crestere semnificativa in urmatorii 2-3 ani.
 
- Care sunt principalele probleme pe care le intampinati in derularea activitatii?...

Pentru a continua lectura articolului in format complet
va rugam sa optati pentru
AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI

Va multumim! 

 
elmas_1octCOVID-19ALLPLANAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
hilti
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere