Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - Grupul ELBI estimeaza o cifra de afaceri de aproape 600 milioane lei in 2024
Grupul ELBI estimeaza o cifra de afaceri de aproape 600 milioane lei in 2024
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de AG&F 14 Mai 2024 12:17
Grupul Elbi, lider national in distributia de produse si servicii destinate domeniului electric, anunta o cifra de afaceri de aproape 555 de milioane de lei in 2023 (111,5 milioane de euro). Rezultatele sunt in crestere cu 19% fata de anul 2022, cand grupul a incheiat anul cu o cifra de afaceri de peste 467 de milioane de lei. In ceea ce priveste profitul raportat anul trecut, valorile depasesc 20 de milioane de lei. 
Proiectiile grupului, ce cuprinde companiile Elbi Electric & Lighting si Elbi Energy Projects, indica o crestere a afacerilor in 2024, estimand sa se apropie de valoarea de 600 de milioane de lei (120 milioane de euro), si sa isi extinda business-ul pe toate canalele de vanzare, proces ce implica si deschiderea de noi business-unit-uri Elbi Universul Electricelor. Cu peste 11.000 de clienti si o echipa dedicata de peste 260 de angajati, Grupul Elbi este determinat sa ramana lider in industrie si sa contribuie la construirea unui viitor mai eficient energetic.
Reprezentantii grupului Elbi au afirmat ca rezultatele si performantele financiare solide se datoreaza in mare parte investitiilor intr-o platforma logistica moderna, situata in parcul logistic P3 Bucharest A1. Suprafata de peste 15.000 de metri patrati a permis eficientizarea fluxurilor logistice si informatice si optimizarea operatiunilor, contribuind la cresterea capacitatii de stocare si distributie. In plus, implementarea unei noi strategii de dezvoltare a companiei a condus la extinderea retelei de vanzari prin intermediul conceptului Elbi Universul Electricelor. In urma acestui proces, compania a facut trecerea de la un model de business traditional, orientat spre distributie si vanzare clasica, la cel de furnizor de servicii si solutii personalizate. Cu 15 business unit-uri teritoriale in tara si 5 depozite regionale, grupul Elbi ofera clientilor acces rapid la toate produsele si solutiile inovatoare aflate in portofoliu.
"Intr-o piata extrem de competitiva si intr-un context economic complex, eforturile comune ale intregii echipe Elbi au fost fundamentale pentru atingerea obiectivelor strategice si pentru realizarea performantelor financiare impresionante de anul trecut. Continuam sa investim intr-o logistica performanta si dinamica, pentru a ne asigura ca livram produsele noastre in mod eficient si in timp util catre clienti. Avem in plan sa ne extindem atat pe orizontala, cat si pe verticala, prin canalele de vanzare pe care sa deservim, dar si prin inaugurarea de noi business-unit-uri sub umbrela Elbi Universul Electricelor. In ceea ce priveste divizia noastra de proiecte, monitorizam indeaproape evolutia tehnologiei si cum o putem integra in activitatile noastre. Ne propunem sa aplicam conceptul de «smart city» in orasele noastre, interconectand toate serviciile pentru a imbunatati calitatea vietii. In plus, facem deja investitii in capacitatile de montaj si de productie pentru produsele de volum pe care le comercializam”, a declarat Cristinel Sandu, Fondator & Presedinte Grup Elbi.
In ceea ce priveste dezvoltarea portofoliului de produse, compania este constienta de noile tendinte din piata, care o determina sa inoveze constant si sa se concentreze pe produsele cu tehnologii LED & IoT (Smart). In segmentul proiectelor de iluminat stradal, se observa o crestere a interesului pentru eficientizarea energetica, iar piata romaneasca se afla intr-un proces de evolutie continua. Clientii cauta tot mai mult produse premium, conectate si controlate prin sisteme de telegestiune, fiind interesati de controlul detaliat al sistemului de iluminat. Cu privire la divizia sa de proiecte, Grupul Elbi recunoaste importanta programelor de finantare oferite de Uniunea Europeana in domeniul in care activeaza. Aceste programe reprezinta o sursa esentiala pentru modernizarea retelelor de iluminat si pentru eficientizarea energetica la nivel municipal. Fara aceste finantari, progresele in aceste domenii ar fi greu de realizat. 
In timp ce nevoia pentru solutii inovatoare si sustenabile in domeniul energetic si al iluminatului va continua sa creasca, in cadrul companiei a fost dezvoltata o echipa de profesionisti care a reusit sa castige licitatii semnificative in domeniul eficientizarii energetice. Aceste licitatii au ca sursa de finantare atat fonduri europene, cat si de la Administratia Fondului pentru Mediu (AFM). Aceste initiative au reprezentat un pilon esential al cresterii financiare in 2023 si au contribuit semnificativ la performanta financiara a Grupului Elbi. Totodata, alti factori cheie care au contribuit la aceste rezultate includ extinderea si diversificarea portofoliului de produse si parteneriatele strategice cu producatori de renume international, dar si gestionarea eficienta a proiectelor intr-un context marcat de cresterea costurilor privind materialele si manopera.
Un alt demers pe care compania il are in vedere in urmatoarea perioada este sa dezvolte echipele comerciale, cu scopul de a oferi clientilor o experienta personalizata si de incredere. Mai mult decat atat, compania urmeaza sa investeasca in tehnologii emergente pentru a sprijini dezvoltarea de solutii inteligente si sustenabile. Totodata, Grupul Elbi se implica activ in programe de colectare si reciclare a deseurilor de echipamente electrice, contribuind astfel la protejarea mediului inconjurator.
Elbi si-a consolidat pozitia pe piata prin dezvoltarea unei game variate de branduri proprii, care raspund noilor cerinte si tendinte din industrie, acoperind o gama larga de preturi, de la produse economice, la solutii profesionale. Printre brandurile proprii se numara Solentis, Novelite, Erste, Inlet, Total Green, Pulsar si HomeLight. In plus, compania a stabilit parteneriate strategice de distributie cu mari producatori internationali precum Schreder, Gewiss, Signify, Eaton, ABB, Prysmian, RCB, Noark, Schneider si altii, completand astfel portofoliul sau si asigurand accesul la o gama extinsa de produse si tehnologii de inalta calitate.
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
konsent
siniat
viarom
ness project
rigips
Ubitech
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
CDS
Acvatot 2019
quadratum
theda mar
Arduro
MAKITA
BogArt
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
concelex

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander