Agenda Constructiilor
Duminica, 29 Martie 2020
 
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - ISPE: Este necesara echiparea cu sisteme de contorizare inteligenta, pana in 2020
ISPE: Este necesara echiparea cu sisteme de contorizare inteligenta, pana in 2020
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 22 Nov 2011 08:29
Conceptul de «contorizare inteligenta» reprezinta o tehnologie inovatoare, destinata imbunatatirii sistemului de facturare si contorizare a energiei, care permite o gestionare optima a consumului de catre utilizatorul final. Astfel, contoarele de acest tip au potential sporit in demersurile pentru reducerea cheltuielilor cu energia si, implicit, un rol benefic pentru realizarea obiectivelor privind economia de energie stabilite pentru anii 2016 si 2020. Totusi, echipamentele specifice constituie numai o tehnologie, care trebuie, insa, asociata unor servicii inovative de masurare, in vederea obtinerii unui management mai eficient al energiei, prin utilizarea unor mijloace de automatizare a interventiilor si afisare a unor informatii detaliate despre energia utilizata.
Adriana Milandru, reprezentant al Institutului de Studii si Proiectari Energetice (ISPE) SA: "Am lansat proiectul SmartRegions in luna iunie 2010, in vederea promovarii conceptului de «contorizare inteligenta». Acesta implica existenta a doua componente: Smart Grid (o retea inteligenta constituita intr-o infrastructura aferenta) si Smart Metering - respectiv contorizarea inteligenta a consumurilor, care poate fi posibila numai in conditiile existentei unei Smart Grid. Un al treilea concept in acest caz este reprezentat de instrumentatia necesara,respectiv de echipamentele utilizate pentru masurarea consumurilor energetice. Practic, programele de contorizare inteligenta analizeaza si aplatizeaza varfurile de consum. Din punct de vedere legislativ, la nivel european exista doua directive in acest sens: 2009/72/EC - privind noile reguli de masurare a consumului de energie electrica si 2009/73/EC - ce analizeaza noile criterii de contorizare a consumului de gaz metan, insa niciuna nu a fost inca transpusa in legislatia nationala. Potrivit normativelor existente la nivel comunitar, pana in anul 2020 aproximativ 80% din consumatorii din Uniunea Europeana trebuie sa fie echipati cu sisteme de contorizare inteligenta. SmartRegions - proiectul initiat de institutul nostru anul trecut - are termenul de finalizare stabilit pentru luna mai 2013 si are drept scop principal informarea si incurajarea operatorilor si furnizorilor de servicii energetice pentru a initia dezvoltarea de servicii inovative de contorizare inteligenta. Aceasta este insa posibila numai prin definirea si promovarea serviciilor care au fost aplicate cu succes, precum si prin evidentierea unor «regiuni inteligente», cu potential important de economisire a energiei, aplatizare a curbei de sarcina si utilizare a energiei din surse regenerabile".
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADALLBIMTeraSteelCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere