Agenda Constructiilor
Joi, 21 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - PRAMAC: Lipsa componentelor a afectat productia de generatoare electrice in 2022
PRAMAC: Lipsa componentelor a afectat productia de generatoare electrice in 2022
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 07 Oct 2022 06:18
Pramac Romania, companie ce comercializeaza, generatoare de curent portabile si stationare, dar si o gama completa de echipamente de manipulat, a realizat o cifra de afaceri de 16,2 milioane de lei in primele sase luni din 2022. Pentru intregul an in curs, conducerea companiei estimeaza ca va obtine un rulaj total de 34 milioane de lei, in crestere cu peste 17% fata de nivelul inregistrat in 2021, evolutia datorandu-se, insa, in mare masura, cresterii in mai multe etape a preturilor de achizitie a materiilor prime si produselor folosite in productie.
Pramac Romania comercializeaza generatoare mici si mari marca PRAMAC si generatoare pe gaz si turnuri de lumina GENERAC. In acelasi timp, sub marca LIFTER, compania furnizeaza echipamente manuale si electrice necesare manipularii marfurilor in marile depozite si magazine.
"Am livrat, in ultimul timp, generatoare industriale pentru centre de date, pentru infrastructura rutiera, pentru IGSU si, in colaborare cu alte firme, am livrat echipamente pentru MApN. Obiectivele noastre pe termen scurt si mediu sunt sa cucerim un segment cat mai mare din piata generatoarelor cu motoare pe gaz si sa introducem pe piata echipamente de stocare a energiei electrice de tip «OFF GRID», care nu polueaza mediul si nu produc noxe fonice", a declarat Gheorghe Nemtanu, directorul general Pramac Romania.
Cresterea in mai multe etape a preturilor echipamentelor comercializate de Pramac a determinat conducerea Pramac Romania sa renunte la anumite colaborari si sa inlocuiasca vanzarile derulate prin reteaua de dealeri cu livrari directe catre firmele de instalatii sau constructii. Potrivit managerului, semnele din ultima perioada arata ca preturile se vor mai reduce in perioada urmatoare.
 
 
"Piata de echipamente electrice a suferit mult catre sfarsitul anului 2021 si in prima parte a lui 2022, in principal pe fondul lipsei componentelor necesare realizarii generatoarelor electrice. Termenele de livrare a motoarelor au fost intre 3 si 10 luni, conditii in care livrarea produselor finite intarzia cu luni de zile. In finalul anului trecut, am vandut foarte bine generatoare cu motoare care functioneaza cu gaz metan, lucru care nu a mai fost la fel in prima parte a anului 2022 in principal din cauza crizei de gaz metan aparuta dupa deteriorarea relatiilor dintre Uniunea Europeana si Rusia. La inceputul acestui an, solicitarile pietei din Romania au venit din zona celor care lucreaza in infrastructura CFR si rutiera. Totodata, legislatia aparuta in ultima perioada ne constrange la diminuarea noxelor fonice si de esapament. In acest sens, suntem obligati sa folosim motoare STAGE V si doar in unele aplicatii stationare mai putem folosi motoare STAGE III sau mai jos. Noi ne aliniem noilor cerinte si adaptam fabricatia pentru a respecta integral legislatia europeana si nationala", a explicat Gheorghe Nemtanu.
***
Pramac Romania face parte din grupul italian Pramac, ce detine 16 filiale si 7 fabrici de productie situate in Europa, Asia si America de Sud. Compania produce o gama completa si flexibila de echipamente care satisface intregul spectru de nevoi energetice potrivite clientilor din intreaga lume. In 2016, Pramac a devenit parte a grupului Generac, formand al treilea cel mai mare producator de generatoare si turnuri de iluminat la nivel global.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTETotalEnergieshiltiRAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SIGM
quadratum
MAKITA
ness project
concelex
strabag nivel 1
konsent
rigips
DRS
Arduro
theda mar
CDS
VEGO
CONCEPT STRUCTURE
ELECTROGRUP
Ubitech
noark
leviatan
viarom
SSAB
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
BogArt

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<