Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - POLICOLOR: Scadere de 8,7% a veniturilor grupului, in primele noua luni din 2019
POLICOLOR: Scadere de 8,7% a veniturilor grupului, in primele noua luni din 2019
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 20 Ian 2020 06:01
Anul 2019 a reprezentat pentru grupul Policolor - Orgachim o perioada de tranzitie, dominata de incheierea tranzactiei de vanzare a terenului detinut pe Bd. Theodor Pallady din Bucuresti, de constructia noii fabrici din Capitala, dar si de problemele generate de aceste procese, care au avut un impact semnificativ asupra performantei operationale a grupului. In acest context, pentru primele noua luni ale anului trecut, grupul Policolor SA a generat venituri operationale consolidate de 48,7 milioane de euro, cu 8,9% sub estimarile bugetate si cu 8,7% sub nivelul din aceeasi perioada din 2018, potrivit datelor publicate de fondul de investitii Reconstruction Capital (RC) 2, ce detine 40% din titlurile Policolor.
Rezultatele la noua luni indica, potrivit raportului la noua luni, performante relativ bune pentru divizia de rasini a grupului Policolor - Orgachim (+4,4% fata de primele noua luni din 2018, dar cu 4,8% sub valoarea bugetata), o scadere de 1,4% a vanzarilor de vopsele si materiale de acoperire (cu 10% sub buget), in timp ce divizia de anhidride nu a generat rezultate semnificative, in special ca urmare a inchiderii fabricii in primele patru luni ale anului trecut, pentru inlocuirea catalizatorului, dar si din cauza dificultatilor legate de achizitia materiilor prime necesare productiei.
"Atat in Romania, cat si in Bulgaria, vanzarile de vopsele si sisteme de acoperire au fost afectate de negativ de relocarea fabricii din Romania, care a generat constrangeri legate de capacitatile de livrare, cu impact negativ asupra performantei de vanzari", se arata in raportul RC2.
In total, grupul a realizat un profit net de 1,2 milioane de euro in primele noua luni ale anului trecut, indicator ce include, insa, veniturile nete extraordinare de 2,2 milioane de euro obtinute din vanzarea terenului din estul Capitalei, in luna septembrie 2019.
La finele lunii septembrie 2019, Policolor a finalizat procesul de vanzare a terenului detinut pe Bd. Theodor Pallady din Bucuresti, respectiv a celor 3,2 hectare, pentru suma totala de 5,2 milioane de euro. Compania a finalizat constructia noii fabrici si a depozitelor din Bucuresti la sfarsitul lunii iulie 2019 si a inceput productia de testare in august. La data intocmirii raportului RC2, Policolor se afla in etapa obtinerii autorizatiilor pentru demararea efectiva a productiei in noua unitate, in vederea asigurarii capacitatii necesare de productie in timp pentru inceputul sezonului 2020.
Grupul Policolor deruleaza operatiuni de productie in Romania si Bulgaria. Pe langa cei doi mari producatori de vopsele (Policolor Romania si Orgachim AD Bulgaria), grupul mai include subsidiarele Orgachim Resins (unul dintre cei mai mari furnizori de rasini din sud-estul Europei) si Ruse Chemicals (producator de anhidride).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
noark
EDIT-Structural
Ubitech
Acvatot 2019
siniat
MAKITA
concelex
quadratum
rigips
strabag nivel 1
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
ness project
CDS
ERBASU CONSTRUCT
leviatan

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander