Agenda Constructiilor
Luni, 16 Decembrie 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ACUE: Cei mai buni specialisti, premiati cu Trofeul Electricianului 2019
ACUE: Cei mai buni specialisti, premiati cu Trofeul Electricianului 2019
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 12 Iul 2019 17:36
Cei mai buni electricieni din tara au fost premiati, la Iasi, in cadrul editiei aniversare cu numarul 40 a Trofeului Electricianului. Trofeul Electricianului a fost, pentru al doilea an consecutiv, castigat de catre echipa E-Distributie, la sectiunea Distributie. Editia din acest an a adus echipei Delgaz Grid locul I si Trofeul Electricianului la sectiunea Mentenanta.
Federatia ACUE a premiat cel mai tanar concurent la proba pe scena a acestui concurs profesional cu o indelunga traditie. Acesta se numeste Zifceac Ludovic si este angajat la SDEE Transilvania Nord. Din cei 120 de concurenti la etapa nationala a Trofeului Electricianului, 42 s-au calificat la proba pe scena (primii 6 de la fiecre meserie). Alte trei locuri intai au revenit echipelor Delgaz Grid la specializarile: exploatare de medie si joasa tensiune, montare si reparatii instalatii de medie si joasa tensiune si defectoscopie.
Performantele Delgaz Grid din acest an nu s-au oprit aici, 2 premii intai individuale fiind adjudecate la defectoscopie si montare si reparatii instalatii de medie si joasa tensiune. Joi, 11 iulie, la festivitatea de premiere reprezentantii Delgaz Grid au urcat pe podium de 12 ori pentru a-si ridica trofeele, premiile si mentiunile castigate dupa trei zile de concurs.
Si Distributie Oltenia a avut premii la fiecare proba. La MT si JT concurentii Distributie Oltenia de la individual au obtinut clasarea pe locurile 1, 3 si 4, iar la proba pe echipa - compania a ocupat locul 2. Concurentii Distributie Oltenia au obtinut primele doua locuri la proba practica PRAM, iar proba practica pe scena Exploatare statii - s-au situate pe locul 1 pe echipe si locul 1 si 2 la individual.
Echipa SDEE Muntenia Nord a ocupat locul I la sectiunea “Montare si reparatii echipament primar din statiile electrice de transformare de 110/MT kV”. Rezultatele complete ale SDEE Muntenia Nord la concursul pe echipe sunt urmatoarele:
Locul I la Sectiunea “Montare si reparatii echipament primar din statiile electrice de transformare de 110/MT kV”;
Locul al III-lea la Sectiunea “Electrician Masurare Energie Electrica”;
Locul al III-lea la Sectiunea “Defectoscopie”.
In cadrul probelor individuale, s-au evidentiat Liviu Pricope (Sucursala Galati), care a obtinut premiul I la Sectiunea „Montare si reparatii echipament primar din statiile electrice de transformare de 110/MT kV” si George Cristinel Andronescu (Sucursala Buzau), care a obtinut premiul al II-lea la Sectiunea “Electrician Masurare Energie Electrica”.
Prima zi de concurs a debutat cu proba teoretica, cea de-a doua zi fiind dedicata probei practice, aceasta reprezentand nu doar un test profesional contra-cronometru, ci si o excelenta pregatire pentru situatiile dificile din activitatea de zi cu zi a electricienilor. Dupa cumularea rezultatelor celor doua probe a urmat spectaculoasa proba pe scena, cu public, care a desemnat castigatorii competitiei la cele sapte categorii din concurs.
La competitia de la Iasi au participat peste 120 de specialisti de la principalele companii de distributie a energiei electrice si companii prestatoare de servicii energetice: Societatile de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord, E-Distributie, Distributie Oltenia, ADREM si Delgaz Grid.
Specializarile de concurs au fost : exploatare statii de transformare, exploatare retele de medie si joasa tensiune, PRAM (protectii si automatizari), masura energie electrica, montare si reparatii echipament primar 110 kV si medie tensiune din statii de transformare, montare si reparatii instalatii de medie si joasa tensiune (posturi de transformare, linii electrice aeriene si subterane) si defectoscopie linii electrice subterane de medie si joasa tensiune.
Organizator al evenimentului de la Iasi alaturi de Electrica, Delgaz Grid a predat stafeta catre E-Distributie, companie care va organiza editia de anul viitor a Trofeului Electricianului; Trofeul Electricianului este un eveniment de traditie, probabil cel mai longeviv si de anvergura concurs profesional din Romania. In fiecare an faza nationala se desfasoara in preajma sarbatorii Sfantului Ilie, patronul si protectorul celor ce lucreaza in sectorul energetic.
 
ACADLUMIONghid_proiectare

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere