Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - AHK: Recomandari pentru dezvoltare urbana, la conferinta Cities of Tomorrow
AHK: Recomandari pentru dezvoltare urbana, la conferinta Cities of Tomorrow
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 28 Mar 2019 07:20
La data de 26 martie 2019, a avut loc, in cadrul JW Marriott Grand Hotel – Bucuresti, cea de-a saptea editie a conferintei Cities of Tomorrow, organizata de Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania), in cadrul careia au fost prezentate exemple de bune practici pentru dezvoltarea urbana, atat din tara, cat si din strainatate. In alocutiunea sustinuta in fata auditoriului, ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucuresti, Cord Meier-Klodt, a subliniat ca, dupa mai mult de doi ani de prezenta activa ca membru al corpului diplomatic in tara noastra, a reusit sa contureze o imagine de ansamblu a dezvoltarii urbane pe plan local.
„Actualmente, opt cele mai mari orase din Romania genereaza mai mult de jumatate din PIB-ul national. Aceste orase sunt motoare ale cresterii economice si sunt raze de dezvoltare pentru intreaga tara. Acestea sunt centre culturale importante care atrag turisti, studenti, investitori si experti de profesie. Suntem de acord cu totii ca Romania are nevoie de mai multe astfel de motoare de crestere, iar intrebarea dificila este cum sa cream astfel de pool-uri de dezvoltare in mod sustenabil. Nu cred ca exista o reteta care sa se aplice peste tot in ceea ce priveste strategiile de dezvoltare urbana. Orice strategie trebuie sa cuprinda un melanj corespunzator de abordari de sus in jos si de jos in sus. Administratiile locale si centrale, guvernele trebuie sa asigure cadrul care sa raspunda cererilor din ce in ce mai mari de servicii publice si de infrastructura. Calatorind prin tara, am vazut multe companii, in special germane, care deja aplica principiile responsabilitatii corporatiste, iar exemplul lor este demn de urmat”, a declarat Cord Meier-Klodt.
In calitate de invitat de onoare la Cities of Tomorrow, ambasadorul Germaniei in tara noastra a reliefat importanta dezvoltarii urbane si regionale, in contextul in care se estimeaza ca, pana in anul 2050, trei sferturi din populatia lumii va locui in orase, echivalentul a circa 7 miliarde de persoane.
„Cand ne gandim la orasele de maine, nu pot sa nu imi amintesc de orasele de ieri, in care mi-am petrecut o mare parte din viata privata si profesionala, in Ghana, la Londra, la Moscova etc. Am trait si in alte orase in care calitatea vietii este ridicata, cum ar fi Düsseldorf, orasul meu natal. Mediul urban trebuie sa raspunda peste tot acelorasi probleme - si anume cum sa asigure dezvoltarea sustenabila in urmatorii treizeci de ani. Pana in 2050, trei sferturi din populatia lumii va locui in orase, mediul urban reunind circa 7 miliarde de oameni. In urmatoarele decenii, numarul asa-numitelor mega-orase, cu peste 10 milioane de locuitori, se va dubla, de la 24 cate exista la ora actuala. Pe de o parte, este neindoielnic faptul ca urbanizarea a fost elementul-cheie in inregistrarea unui progres, aducand si o scadere a numarului populatiei care traieste in saracie. Orasele acopera peste 80% din activitatea economica a lumii, a dezvoltarii urbanistice si economice. Asta e bine. Pe de alta parte, mai putin bine este faptul ca tot urbanizarea este responsabila pentru una dintre cele mai mari probleme ale omenirii: urbanizarea exacerbeaza diferentele economice, cauzeaza revolte publice si solicita in mod excesiv mediul inconjurator. Evident, inclusiv orasele romanesti se confrunta cu aceleasi provocari si oportunitati”, a mai subliniat ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucuresti.
Tocmai din aceasta perspectiva, a provocarilor si oportunitatilor, la Cities of Tomorrow 2019 au fost identificate diverse aspecte care pot influenta major dezvoltarea urbana sustenabila din Romania, mai ales ca, potrivit organizatorilor, conferinta este conceputa pentru a oferi informatii utile si noi perspective pentru: primarii, managerii oraselor, reprezentanti ai agentiilor de dezvoltare regionala si a zonelor metropolitane, reprezentanti ai consiliilor oraselor si judetelor; companiile private romanesti si straine; profesionistii din domeniul planificarii urbane, precum si arhitectii urbanisti; investitorii imobiliari si dezvoltatorii interesati pentru/ sau cu sediul in Europa de Sud-Est; profesionistii din domeniul imobiliar; reprezentantii camerelor de comert si industrie; reprezentantii clusterelor industriale; furnizorii de tehnologie; companiile de utilitati urbane si infrastructura; ONG-urile si profesionistii din domeniul bancar. Pentru informatii suplimentare despre eveniment, click aici!
 
hiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
concelex
ELECTROGRUP
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
theda mar
CDS
konsent
SSAB
DRS
rigips
strabag nivel 1
MAKITA
EDIT-Structural
MCA
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
VEGO
BogArt
Arduro
GEWISS
SIGM
AED
EURO BUILD
noark

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<