Agenda Constructiilor
Joi, 16 Iulie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BRASOV: Program elvetiano-roman pentru renovarea cladirilor municipale
BRASOV: Program elvetiano-roman pentru renovarea cladirilor municipale
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 09 Aug 2019 15:30
Ambasadorul Confederatei Elvetiene la Bucuresti, Excelenta Sa domnul Arthur Mattli, s-a intalnit cu primarul George Scripcaru si viceprimarul Costel Mihai, pentru a discuta aspecte referitoare la cele doua proiecte cu fonduri elvetiene pe care municipalitatea brasoveana le-a accesat si le are in desfasurare, dar si pentru a aduce in fata autoritatilor brasovene informatii despre alte oportunitati de finantare pe care Elvetia urmeaza sa le lanseze.
„Azi am avut o intalnire cu domnul ambasador al Elvetiei, care a avut ca scop o evaluare a situatiei proiectelor cu finantare elvetiana pe care le avem in derulare. Daca in cazul Scolii Gimnaziale nr 4 si a retelei de termoficare din Tractorul situatia este in regula, din pacate, la Liceul de Informatica, unde lucrarile sunt in mare intarziere, situatia este tot mai grava, iar domnul ambasador s-a aratat foarte dezamagit de acest lucru. Dupa ce a aflat despre numeroasele demersuri pe care noi le-am facut inclusiv pe langa ambasada Spaniei la Bucuresti (executantul lucrarii este firma spaniola SC Construcciones Deco SA, n.n.), Excelenta Sa ne-a asigurata ca, avand in vedere bunele sale relatii cu ambasadorul Spaniei, va face si domnia sa demersuri pe langa Ambasada Spaniei, pentru a impulsiona firma spaniola in gasirea unei solutii de finalizare a lucrarilor. Speram ca acest demers sa aiba succes, deoarece exista riscul ca in cazul in care lucrarile nu sunt finalizate la termen, Municipalitatea sa suporte din bugetul propriu, integral, costul lucrarilor ramase de executat. Dincolo de problema materiala, aceasta firma ne creeaza si o problema legata de desfasurarea procesului de invatamant“, a declarat primarul George Scripcaru.
Brasovul are in derulare doua proiecte mari prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman, respectiv „Reabilitarea retelelor de transport si distributie energie termica in zona rezidentiala Tractorul din Brasov“, si „Renovarea cladirilor municipale si a scolilor, utilizand tehnologii de constructii inteligente“, cel din urma vizand aplicarea celor mai noi si mai moderne tehnologii pentru reabilitarea a doua unitati de invatamant, Colegiul National de Informatica „Grigore Moisil” si Scoala Generala nr. 4. Bugetul total al acestui proiect este de 12.178.387 lei, din care 85% reprezinta grant nerambursabil acordat din fondurile elvetiene. Daca in cazul Scolii generale nr 4 lucrarile sunt finalizate deja, la Colegiul de Informatica „Grigore Moisil“ doar unul dintre cele doua corpuri de cladire (cel vechi) este gata. Problemele au aparut in urma cu cateva luni, din cauza managementului defectuos al santierului firmei spaniole care a castigat licitatia, SC Construcciones Deco SA, motivata prin lipsa fortei de munca.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulAUTODESKALLBIMTeraSteelCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
strabag nivel 1
rigips
elmas 2017
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
hilti
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere