Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BT (Covid19): Impact marginal asupra evolutiei economiei mondiale in anul 2020
BT (Covid19): Impact marginal asupra evolutiei economiei mondiale in anul 2020
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 25 Feb 2020 10:54
Epidemia noului virus corona (COVID19) (considerata de unii investitori o „lebada neagra”) se pozitioneaza in prezent pe loc fruntas in categoria evenimentelor care ar putea influenta comportamentul economic pe termen scurt la nivel mondial. Declansata in China in decembrie 2019 epidemia s-a raspandit in ultimele saptamani in mai multe tari (indeosebi din Asia), inclusiv in Italia.
Conform celor mai recente date disponibile numarul de cazuri confirmate la nivel mondial s-a apropiat de 80,000 (Bloomberg). Cu toate acestea, de la intensificarea epidemiei (21 ianuarie) pana in prezent (in ultimele cinci saptamani) rata deceselor (numarul de decese raportat la cazurile confirmate) s-a situat la un nivel redus (in medie 2.5%), dupa cum se poate observa in al doilea grafic din partea dreapta.
De asemenea, numarul cazurilor vindecate de noul corona virus a crescut semnificativ in ultimele zile, depasind pragul de 30% din totalul imbolnavirilor.
Subliniem faptul ca perceptia de risc a investitorilor pe pietele financiare internationale a fost influentata in ultimele saptamani de propagarea acestei epidemii, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat recent cu privire la riscul transformarii in pandemie.
Cu toate acestea, indicatorii de incredere comunicati in principalele blocuri economice ale lumii au consemnat evolutii mixte in perioada recenta, care exprima faptul ca impactul acestei epidemii asupra economiei mondiale este tranzitoriu.
De altfel, conform previziunilor recente ale Fondului Monetar International ritmul de crestere din economia mondiala va fi mai redus cu 0.1 puncte procentuale (la 3.2%) in 2020, tara cea mai afectata fiind China (a doua economie a lumii) (diminuarea dinamicii anuale a PIB cu 0.4 puncte procentuale la 5.6%).
Nu in ultimul rand, studiile care au analizat socurile naturale adverse de-a lungul timpului au demonstrat ca ritmul de crestere economica pe termen mediu postsoc este in general mai ridicat comparativ cu cel inregistrat in absenta socului, prin prisma masurilor care se implementeaza la nivel national, regional si mondial pentru contracararea si evitarea pe viitor a incidentei socurilor. De altfel, Comisia Europeana a anuntat astazi lansarea unui nou program de sustinere a eforturilor de contracarare a noului virus corona in valoare de 232 milioane euro.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
Ubitech
siniat
noark
Acvatot 2019
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
viarom
theda mar
leviatan
rigips
quadratum
CDS
ness project
strabag nivel 1
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander