Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CE: Intarzieri la armonizarea legislatiei cu normele UE privind achizitiile publice
CE: Intarzieri la armonizarea legislatiei cu normele UE privind achizitiile publice
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 28 Ian 2019 15:12
Romania si alte 15 state membre UE (Bulgaria, Croatia, Cipru, Republica Ceha, Danemarca, Finlanda, Germania, Ungaria, Italia, Malta, Tarile de Jos, Polonia, Romania, Suedia si Regatul Unit) au primit scrisori de notificare a intarzierii in indeplinirea obligatiilor in ceea ce priveste conformitatea legislatiei lor nationale cu normele UE privind achizitiile publice si concesiunile.
Noile norme (Directiva 2014/24/UE, Directiva 2014/25/UE si Directiva 2014/23/UE) trebuiau transpuse de statele membre in legislatia nationala pana la 18 aprilie 2016. Scrisorile de astazi sunt rezultatul unui control de conformitate efectuat de Comisie pentru a vedea daca normele nationale transpuse sunt conforme cu directivele UE. Aceeasi evaluare este efectuata sau va fi efectuata pentru restul statelor membre, unde transpunerea a fost finalizata cu intarzieri importante. Statele membre au acum la dispozitie doua luni pentru a raspunde argumentelor prezentate de Comisie; in caz contrar, Comisia poate decide sa trimita avize motivate.
Prin pachetul sau lunar de decizii de constatare a neindeplinirii obligatiilor, Comisia Europeana („Comisia”) urmareste actionarea in justitie a statelor membre care nu si-au indeplinit obligatiile ce le revin in temeiul legislatiei UE. Aceste decizii, care vizeaza diverse sectoare si domenii de politica ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzatoare a legislatiei UE, in beneficiul cetatenilor si al intreprinderilor.
Principalele decizii adoptate de Comisia Europeana in ianuarie, grupate pe domenii de politica, includ 132 de scrisori de notificare a intarzierii in indeplinirea obligatiilor, 60 avize motivate si 9 cazuri de trimitere in fata Curtii de Justitie a UE. Totodata, Comisia inchide 87 de cazuri in care diferendele cu statele membre in cauza au fost solutionate fara a fi necesara continuarea procedurii.
 
TotalEnergiesSISECAMABONARE REVISTEhiltiALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
SIGM
BogArt
strabag nivel 1
Ubitech
quadratum
DRS
leviatan
noark
SSAB
rigips
EURO BUILD
AED
Arduro
ELECTROGRUP
EDIT-Structural
MAKITA
MCA
VEGO
Acvatot 2019
CDS
concelex
GEWISS
theda mar

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<