CFR: RailWorks - contract de 680 milioane euro pentru modernizare linie Apata-Cata |
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 01 Nov 2019 08:45 |
CFR SA a desemnat oferta castigatoare a licitatiei pentru modernizarea subsectiunii Apata – Cata, dupa cum se arata intr-un comunicat al companiei de cai ferate, dat recent publicitatii.
La 31 octombrie 2019, Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA a finalizat si emis raportul de reevaluare a ofertelor depuse la procedura de licitatie publica pentru modernizarea infrastructurii si suprastructurii feroviare pe subsectiunea 2 Apata - Cata, aflata pe sectiunea Brasov - Sighisoara, castigatoare fiind desemnata oferta depusa de asocierea RailWorks.
Oferta financiara depusa de asocierea RailWorks are valoarea de 2.723.081.259,87 de lei (fara TVA), contractul de achizitie publica urmand a fi incheiat si semnat de ambele parti, la finalul perioadei legale de contestatii.
Sursa de finantare pentru modernizarea subsectiunii Apata - Cata, in lungime totala de 28,2 km, este asigurata de Comisia Europeana, prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), in proportie de 81,74%, iar cofinantarea, in proportie de 18,26%, se asigura de la bugetul de stat.
„Obiectivul general al contractului este dezvoltarea infrastructurii si suprastructurii feroviare pentru atingerea vitezei maxime de circulatie de 160 km/h, pentru trenurile de calatori, iar contractul prevede o gama variata de lucrari de infrastructura si suprastructura feroviara - terasamente, linii CF, consolidari de poduri, podete, constructii de tuneluri si viaducte, pasaje superioare -, lucrari de electrificare si energo-alimentare, telecomunicatii, semnalizare, fibra optica, instalatii electrice etc.”, a declarat seful serviciului comunicare al CFR SA, Oana Branzan.
Prin programele de investitii implementate si derulate pe tronsoanele situate pe Coridorul Rin-Dunare, compania CFR SA contribuie la dezvoltarea infrastructurii feroviare, prin imbunatatirea calitatii transportului, sporirea vitezei de circulatie la 160 km/h pentru trenurile de calatori si la 120 km/h pentru trenurile de marfa, dezvoltarea relatiilor comerciale cu operatorii de transport si, de asemenea, contribuie la relansarea economiei regionale.
***
Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA - companie care administreaza infrastructura feroviara publica - desfasoara o activitate de interes public si contribuie la libera circulatie a persoanelor, marfurilor si a bunurilor in interiorul tarii si peste granita, in conditii ecologice, eficiente si de siguranta.
|