CFR: Reactualizare SF pentru modernizare caii ferate catre Aeroport |
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 20 Iul 2018 06:23 |
Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA si SC Baicons Impex S.R.L au semnat contractul, in valoare de 2.5 milioane lei, pentru reactualizarea studiului de fezabilitate necesar modernizarii liniei de cale ferata Bucuresti Nord - Aeroportul International Henri Coanda(AIHCB), cu o durata de implementare de 12 luni si finantare asigurata din fonduri externe nerambursabile. Studiul de Fezabilitateare drept scop selectarea variantei de legatura pe calea ferata intre statia Bucuresti Nord si Aeroportul International Henri Coanda, in conformitate cu standardele impuse pentru Coridoarele Europene si Coridoarele TEN-T, si va fi elaborat in doua etape:
Etapa I- analiza tehnico-economica pentru cele 4 variante posibile de conectare, din care se va selecta varianta finala:
- linie simpla neelectrificata, cu racordare din linia magistrala 700, cap Y Mogosoaia care subtraverseaza DN 1 cu asigurarea gabaritului de electrificare, cu o statie c.f. situata in imediata vecinatate a aerogarii AIHCB si Terminalul T1 al AIHCB,
- linie simpla neelectrificata, cu racordare din linia magistrala 700, in zona PO Odai, care subtraverseaza DN 1, cu asigurarea gabaritului de electrificare, cu o statie c.f. situata in imediata vecinatate a aerogarii AIHCB si Terminalul T1 al AIHCB,
- linie simpla neelectrificata, cu gabarit de electrificare, cu racordare din statia Balotesti la Terminalul Plecari AIHCB.
- varianta de traseu in sistem MONORAIL cu puncte de imbarcare/debarcare din PO Odai si din imediata vecinatate a terminalelor de sosiri - plecari ale AIHCB.
Etapa a II-a- dezvoltarea variantei selectate in Faza I prin elaborarea documentatiei tehnico-economice pentru lucrari de electrificare, centralizare electronica si racordare la Terminalul T2 Nou, zona Cargo si conexiunea cu Metroul.
Studiul de fezabilitate se va elabora in concordanta cuprevederile noului PUZ al AIHCB, corelat cu accesul public al persoanelor la viitorul terminal aeroportuar, dar si cu toate studiile de fezabilitate/ proiectele Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), S.C. Metrorex S.A. si Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), aflate in diferite faze de implementare.
|