Agenda Constructiilor
Luni, 24 Iunie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - COALITIA pentru Siguranta la Incendiu a Cladirilor sustine actualizarea legislatiei
COALITIA pentru Siguranta la Incendiu a Cladirilor sustine actualizarea legislatiei
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 31 Oct 2018 10:00
Coalitia pentru Siguranta la Incendiu a Cladirilor sustine aducerea la zi a legislatiei legate de protectia la incendiu a cladirilor si mai multa atentie la respectarea regulilor deja existente, avand in vedere ca in Romania se produc peste 6.000 de incendii in locuinte, potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).
Uniunea Europeana a inteles aceasta necesitate, revizuind in 2018 Directiva pentru Performanta Energetica a Cladirilor (EPBD), care mentioneaza pentru prima data ca trebuie sa se tina cont si de siguranta la foc a cladirilor, pe langa obiectivele de decarbonizare pentru 2050, dar si creand Platforma de Schimb de Informatii in Privinta Incendiilor.
Coalitia incurajeaza autoritatile din Romania sa imbunatateasca legislatia privind siguranta la incendiu, mai ales normativul P118/1999, Partea 1, care nu s-a schimbat de aproape 20 de ani. De asemenea, Romania are o oportunitate deosebita de a avea un impact la nivel european in aceasta zona, prin punerea sigurantei la incendiu pe agenda Presedintiei Romane a Consiliului Uniunii Europene, in 2019.
„Siguranta la incendiu a cladirilor inseamna, in primul rand, protejarea vietilor oamenilor, in conditiile in care ne petrecem 90% din timp in interiorul imobilelor. Nu ne putem imagina ca o sa fim una dintre cele 70.000 de persoane care sunt spitalizate in fiecare an, in Europa, din cauza incendiilor. De aceea, este important sa ne putem baza pe un cadru legislativ actualizat si pe respectarea unor norme stricte in constructii care sa ne protejeze de orice situatie, inclusiv de declansarea unui incendiu. De asemenea, educarea publicului in privinta incendiilor in cladiri are o mare importanta. Prevenirea este, ca si in medicina, cea mai buna solutie pentru a evita evenimentele tragice”, declara Dorin Beu, coordonatorul Coalitiei pentru Siguranta la Incendiu a Cladirilor.
Astfel, organizatia urmareste ca in perioada urmatoare sa puna siguranta la incendiu cat mai sus pe agenda publicului si a autoritatilor, prin dialog, dezbateri si comunicare publica pe marginea acestei initiative importante. Coalitia sustine adoptarea masurilor necesare pentru a avea cladiri sigure la incendiu si sustenabile pe termen lung. Coalitia a fost anuntata public in data de 25 octombrie si urmareste sa se extinda in perioada urmatoare si sa devina principalul partener de dialog al autoritatilor in domeniul sigurantei la incendiu a cladirilor.
 
ACAD

Autentificare

Revista TOP-Agenda Constructiilor nr. 142 (Mai 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023