CONCIVIA va consolida si reabilita birourile Oficiului de Cadastru din Braila |
Oportunitati & Comunicate Publicat de DTP 23 Iul 2018 14:25 |
Concivia Braila a castigat licitatia organizata de Compania Nationala de Investitii (CNI) pentru consolidarea si amenajarea cladirii de birouri situate in str. Justitiei nr. 1 din municipiul Braila. In fapt este vorba despre sediul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Braila, pe scurt OCPI Braila.
Lucrarile prevazute in proiect sunt: Masuri de consolidare a infrastructurii existente deoarece masurile de consolidare propuse sporesc in mod semnificativ greutatea permanenta a imobilului. Astfel se vor continua lucrarile incepute de consolidare a infrastructurii prin realizarea unui sistem de grinzi din beton armat, grinzi realizate prin evazarea fundatiilor existente. Din aceste grinzi se nasc noile elemente verticale (stalpii) cat si armatura pentru camasuirea peretilor de zidarie.
Aceste masuri de consolidare si de finalizare a lucrarilor incepute constau in realizarea continuitatii grinzilor de fundare si a peretilor structurali realizati doar la interiorul camerelor. Pentru realizarea acestor continuitati se vor sparge capetele elementelor deja executate si rearmarea/rebetonarea lor, dezafectarea partii superioare a stalpisorilor realizati in infrastructura in vederea plantarii armaturii longitudinale pentru suprastructura. Se va avea in vedere si graifuirea armaturii longitudinale pentru pozitia defazata din suprastructura. Totodata se va proceda la plantarea noilor armaturi in vederea asiguratii continuitatii elementelor verticale, fie cu ajutorul ancorelor chimice fie prin spargerea partiala si refacerea elementelor cu mustatile inglobate.
Masuri de consolidare a structurii ce urmaresc realizarea unui sistem structural cu stalpisori din beton armat dezvoltati pe intreaga inaltime a cladirii. Stalpisorii vor fi conectati la fiecare nivel cu planseele imobilului (prin intermediul grinzilor/centurilor), astfel incat sa se poata realiza transferul fortelor inertiale orizontale catre noul sistem structural. Consolidarea peretilor de zidarie se va realiza prin camasuire cu mortar de ciment torcretat pe fata interioara cu 6cm si plase realizate din din bare legate din otel BST500s clasa c Φ8/15cm. Camasuirea peretilor de fatada se va face integral pe fata interioara iar a celor interioari pe ambele fete. Mortarul utilizat va avea o rezistenta la compresiune de minimum 20 N/mm2.
Masuri de sprijinire a fatadelor prin dispunerea unui sistem de sustinere. Zonele de zidarie care prezinta abatere de la verticalitate, a caror degradare s-a accentuat mult dupa anul 2004 se vor desface si reface. Masuri de refacere locala a continuitatii materialului prin inlocuirea unor elemente degradate, prin tesere (inlocuirea caramizilor rupte) si / sau prin injectari de mortar sub presiune in vederea umplerii anumitor zone fracturate, inclusiv a zonelor degradate in impul realizarii sliturilor pentru instalatiile interioare dezafectate.
Refacerea integrala a zidariei etajului din ax-ul A intre ax 4 si ax 10. De asemenea, se va proceda la demolarea selectiva a zonelor degradate si partial prabusite ale aticului (la acoperis) la consolidarea acestora cu mijloacele de mai sus, si la refacerea zidariilor si decoratiunilor afectate.
Masuri de demolare a unor pereti interiori de compartimentare in vederea realizarii remodelarii functionale a spatiilor interioare sau a refaceri lor cu materiale moderne. Pentru noua compartimentare se vor utiliza sau pereti de zidarei, sau de gipscarton.
|