Agenda Constructiilor
Joi, 04 Iunie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - C&W ECHINOX: One Cotroceni Park va beneficia de o zona de retail de 15.000 mp
C&W ECHINOX: One Cotroceni Park va beneficia de o zona de retail de 15.000 mp
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 16 Sep 2019 13:47
Proiectul One Cotroceni Park, dezvoltat de One United Properties pe un teren de 5,8 hectare din Bucuresti, va da o noua dimensiune conceptului Work - Live - Shop de pe piata locala, oferind viitorilor angajati si rezidenti care vor locui in cadrul proiectului o zona de retail cu o suprafata de aproape 15.000 de metri patrati, comparabila cu cea a unui centru comercial de dimensiuni medii.
Proiectul dezvoltat de One United Properties va cuprinde noua blocuri cu circa 800 de apartamente si birouri cu o suprafata inchiriabila de aproximativ 80.000 metri patrati, spatiile de la parterul cladirilor fiind alocate intr-o proportie semnificativa zonei de retail.
One United a desemnat firma de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Echinox consultant strategic pentru definirea conceptului zonei de retail si implementarea strategiei de inchiriere a spatiilor comerciale.
Bogdan Marcu, Partener Retail Agency, Cushman & Wakefield Echinox: „Impreuna cu One United Properties, ne propunem sa transformam fosta platforma Ventilatorul intr-un peisaj urban modern si sa dam o noua dimensiune ansamblurilor mixte aflate intr-o locatie importanta din oras. One Cotroceni Park va beneficia de o zona de retail de 15.000 de metri patrati, reprezentand peste 10% din suprafata dezvoltata, care va deservi atat cei aproximativ 10.000 de oameni care vor lucra si locui in proiect, cat si rezidentii din zona Cotroceni - 13 Septembrie, printr-o noua serie de concepte si facilitati special gandite pentru aceasta locatie.”
In medie, dezvoltatorii de birouri din Bucuresti aloca suprafete de 5-6% spatiilor de retail si servicii, pondere considerata insuficienta de catre o buna parte din angajati. Conform studiului Working Habits & Commuting Patterns realizat recent de Cushman & Wakefield Echinox, doar 27% dintre angajatii cladirilor de birouri moderne din Bucuresti sunt multumiti de zona de retail si servicii din apropierea locului de munca, acestia considerand ca este nevoie de mai multe restaurante si cafenele (37% dintre respondenti), centre de fitness si spatii pentru practicarea sporturilor (26%) si supermarketuri (24%).
Situat pe strada Progresului, vizavi de viitoarea statie de metrou Academia Militara, One Cotroceni Park va revitaliza o fosta zona industriala din mijlocul Capitalei, tinand cont ca pe o raza de un kilometru se regasesc obiective importante precum Palatul Cotroceni, Gradina Botanica, Academia Militara, Palatul Parlamentului sau hotelul JW Marriott.
Lucrarile la prima faza a proiectului, ce va consta in dezvoltarea componentei de birouri si a spatiilor de retail aferente vor incepe in urmatoarele saptamani, in timp ce demararea constructiei la componenta rezidentiala a proiectului este planificata pentru toamna anului viitor.
Alexandra Grigoras, Leasing & Marketing Manager, One Office, divizia de birouri a One United Properties: „Ne dorim ca dezvoltarea de pe fosta platforma Ventilatorul sa devina unul din punctele majore de interes din zona centrala a Bucurestiului. Componenta de retail este in acest sens extrem de importanta si lucram impreuna cu echipa Cushman & Wakefield Echinox pentru a schita si implementa cel mai bun concept potrivit acestei zone.”
Cushman & Wakefield Echinox este o companie de consultanta imobiliara de top pe piata locala, activand in toate segmentele pietei imobiliare. Departamentul de retail al companiei a inchiriat in ultimii doi ani spatii cu o suprafata cumulata de peste 30.000 de metri patrati in proiecte de retail din Bucuresti si din tara. Pe segmentul de birouri, Cushman & Wakefield Echinox a inchiriat in ultimii ani spatii destinate retailerilor si operatorilor din zona Food & Beverage in cladiri precum The Bridge (14th Lane), Aviatorilor 8 (5ENSI), Campus 6 (Starbucks), America House (Carturesti), Bucharest Business Park (Carrefour Market) sau Orhideea Towers (Carrefour Market).
One United Properties este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari din Bucuresti. Infiintata in 2007 de Victor Capitanu si Andrei Diaconescu, One United Properties este cunoscuta pentru proiecte cum ar fi One Floreasca Lake, One Herastrau Park, One Charles de Gaulle sau One Herastrau Plaza. Incepand cu 2017, a fost infiintata divizia de birouri, One Office, care detine un portofoliu de 35.000 mp (business park-ul One North Gate si cladirea One Victoriei Center, fosta Bucharest Corporate Center) si un pipepline de 150.000 mp (One Tower, parte din One Floreasca City, One Cotroceni Park si One Verdi Park). Pentru proiectele noi strategia este de a dezvolta comunitati in concepte mixte, in timp ce pentru portofoliul existent proprietarul vizeaza noi investitii pentru imbunatatirea produsului la standardele din prezent.
 
bluebeamTeraSteelC4E FORUMCOVID-19ACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere