Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - DUNWELL: Dezvoltari record de spatii industriale de 500.000 mp in 2018
DUNWELL: Dezvoltari record de spatii industriale de 500.000 mp in 2018
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 06 Iul 2018 17:05
Potrivit concluziilor studiului realizat de Dunwell si facut public, cresterea segmentului industrial-logistic din imobiliare isi va pastra tendinta din 2017, atat pe termen scurt, cat si mediu. Cresterea consumului anul trecut cu 8,4% si o valoare a tranzactiilor din acest sector in 2017 estimata la 240 milioane de euro sunt premisele unui al doilea an record in dezvoltari de spatii logistice si industriale, cu peste 500.000 m2 estimati a fi livrati pana la finalul anului.
O alta concluzie a studiului este ca mai multi retaileri au inceput sa-si dezvolte propriile spatii logistice. De asemenea sunt mai multi operatori din industria alimentara, retail sau comert electronic care fie au deja proiecte in constructie, fie exploreaza aceasta optiune.
„Cred ca vom vedea un inceput de orientare spre spatii logistice dezvoltate in interiorul oraselor, depozite mai mici, mai aproape de oras sau chiar in oras. Este posibil sa vedem si solutii de hosteluri construite de dezvoltatorii de parcuri industriale astfel incat forta de munca sa nu mai fie o problema atat de mare. Hostelurile vor fi construite in parcurile mari din afara oraselor, acolo unde forta de munca este adusa din imprejurimi. Estimam ca aceste hosteluri vor fi construite mai intai in Bucuresti, iar urmatorul oras ar putea fi Timisoara, dat fiind ca aici orice hostel situat in limitele exterioare are foarte multi clienti din randul angajatilor in parcurile logistice”, a declarat Daniel Cautis, Managing Partner al Dunwell.
Cresterea prognozata va veni si din parcuri din afara Bucurestiului, dezvoltatorii extinzandu-se din ce in ce mai mult in orase regionale puternice, aflate insa in alte zone decat cele traditionale, din vestul tarii: Sibiu, Brasov, Pitesti. Infrastructura a fost in 2017 principalul obstacol in dezvoltarea sectorului industrial: mai putin de 25 km de autostrada livrata, doar 10% din cei 250 km promisi. Aceasta situatie se va mentine probabil si in 2018, daca guvernul intentioneaza sa-si continue politica de investitii scazute.
„Dezvoltarea parcurilor industriale se bazeaza in mare masura pe existenta unuia sau mai multor chiriasi puternici cu potential mare de extindere, abilitatea proprietarilor de parcuri traducandu-se si in satisfacerea cat mai rapida a cerintelor ocupantilor. In consecinta, suprafetele dezvoltarilor speculative au crescut in mod constant in ultimii doi ani. Cererea va continua sa fie alimentata de cheltuielile private, unii chiriasi este posibil sa-si mute operatiunile, iar piata va fi foarte activa. Rezultatele acestui studiu, precum si valoarea si volumul tranzactiilor realizate pana in acest moment, ne fac sa privim cu optimism si incredere, pe termen scurt si mediu, dezvoltarea pietei de spatii industriale si logistice din Romania”, a concluzionat Daniel Cautis.
Despre Dunwell
Dunwell, primul si singurul broker exclusiv de real estate industrial din Romania, este un start-up infiintat in 2017 in Bucuresti. Scopul agentiei este de a intermedia tranzactiile intre proprietarii de spatii logistice si industriale, dezvoltatorii de parcuri (proprietati noi, existente, in constructie, built-to-suit, proiecte brownfield sau greenfield etc.) si chiriasi (furnizori de servicii logistice, retaileri traditionali si online, FMCG, companii cu activitati de productie). Divizia de terenuri se ocupa de tranzactionarea de terenuri, atat industriale, cat si pentru alte destinatii de dezvoltare, de la vanzari de terenuri cu o singura parcela, pana la compactarea mai multor parcele, in functie de zona si nevoi. Parteneri executivi ai Dunwell sunt: Marian Orzu, unul dintre cei mai vechi specialisti ai pietei de industrial, cu peste 13 ani de experienta in domeniu, Daniel Cautis, cu peste 6 ani vechime in industrie si Laurentiu Badea care are 15 ani de experienta in piata imobiliara romaneasca.
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
FRONTALE
rigips
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
concelex
Ubitech
strabag nivel 1
ness project
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
CDS
noark
MAKITA
theda mar
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander