Agenda Constructiilor
Joi, 20 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ELSACO, Energomontaj si Isoplus reabiliteaza reteaua de termoficare din Oradea
ELSACO, Energomontaj si Isoplus reabiliteaza reteaua de termoficare din Oradea
Oportunitati & Comunicate Publicat de Elena Icleanu 06 Oct 2017 08:00
In cadrul unei conferinte de presa organizate pe santierul de pe strada Delavrancea din Oradea, edilii locali au prezentat stadiul lucrarilor de reabilitare a retelei de termoficare din oras - etapa a II-a. Viceprimarul Mircea Malan a dat informatii in legatura cu investitiile care se fac in sistem, cu intreruperile privind furnizarea apei calde si inceperea furnizarii agentului termic catre populatie.
"Este vorba despre un proiect finantat in cadrul POIM (Programul Operational Infrastructura Mare 2014 - 2020, Axa Prioritara 7), unde contributia orasului este de doar 2%. Lucrarea presupune inlocuirea a 20,28 kilometri de conducte magistrale. Valoarea proiectului este de 118,8 milioane de lei, iar asocierea care a castigat licitatia este formata din companiile Elsaco Electronic, Energomontaj SA, Isoplus Romania si ISPE SA. Lucrarile constau in decopertarea caminelor tehnice acolo unde sunt, inlocuirea conductelor vechi, montarea de vane de sectionare noi in caminele tehnice existente care se reabiliteaza, sau in camine tehnice noi, executate in cadrul acestui proiect, montarea unui sistem de supraveghere electronica a eventualelor avarii si lucrarile de refacere", a declarat viceprimarul Mircea Malan.
Acesta a mai aratat ca, in cadrul proiectului, s-au efectuat lucrari in 26 de amplasamente de pe teritoriul orasului. Pe 17 dintre acestea continua lucrarile si in prezent, iar in celelalte lucrarile au fost finalizate. Termenul de executie este de 10 luni, din care 4 luni si o saptamana s-a executat in 2016, iar anul acesta s-a lucrat cu incepere din 7 iunie, termenul de finalizare fiind data de 27 noiembrie. "Am gasit intelegere la asocierea constructoare pentru a accentua ritmul lucrarilor in ceea ce priveste retelele, astfel incat cel tarziu in data de 20 octombrie 2017 sistemul sa fie apt pentru a fi repus in intregime in functiune, daca va fi cazul", a precizat reprezentantul primariei.
 
"Cel mai amplu proiect de reabilitare a retelelor de termoficare din Romania"
Viceprimarul a precizat si faptul ca in acest moment lucreaza 248 de muncitori si 69 de utilaje pe teren. "Acesta este cel mai indraznet si cel mai amplu proiect de reabilitare a retelelor de termoficare din Romania ultimilor 27 de ani. In nici un oras din Romania nu s-a pus in executie un proiect de inlocuire a peste 20 de kilometri de conducte magistrale intr-un termen atat de strans", a aratat Mircea Malan.
In legatura cu situatia investitiilor in sistemele de termoficare din Romania, viceprimarul a aratat ca Oradea este orasul care a atras cele mai importante fonduri europene pentru reabilitarea sistemului de termoficare, beneficiind astazi de cea mai mare, eficienta si cea mai nepoluanta centrala electrica de termoficare din Romania, realizata cu fonduri europene.
Lucrarile de reabilitare a retelei de termoficare din municipiu au inceput in 2014, in prima etapa fiind inlocuiti 17,5 kilometri de conducte din reteaua primara. In etapa a II-a se reabiliteaza 20,28 kilometri, din care in 2016 au fost inlocuiti 5,7 kilometri. Pana in anul 2020 se doreste finalizarea tuturor lucrarilor pe reteaua primara, iar din vara anului viitor inceperea lucrarilor la etapa a III-a.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
siniat
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
ness project
concelex
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
rigips
konsent
CDS
strabag nivel 1
noark
leviatan
viarom
MAKITA
quadratum
theda mar
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander