Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ENEL X lanseaza o aplicatie in sprijin guvernamental in lupta impotriva Covid-19
ENEL X lanseaza o aplicatie in sprijin guvernamental in lupta impotriva Covid-19
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 15 Apr 2020 13:13
Pentru a sprijini raspunsul la situatia de urgenta cauzata de COVID-19, Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, si HERE Technologies, lider global in domeniul serviciilor de cartografiere si date geografice, au lansat „City Analytics - Harta Mobilitatii ”, o solutie big-data care estimeaza variatiile deplasarilor publicului si kilometrii parcursi la nivel national, regional si in zonele municipale din Italia. Solutia este o completare la suita City Analytics, creata de Enel X pentru agentiile guvernamentale si planificarea urbana.
Serviciul mapeaza macro-fluxuri de miscari pe teritoriul italian, la nivel regional, provincial si municipal, pe baza analizei datelor anonimizate si agregate din vehicule conectate, harti si sisteme de navigatie, produse cu ajutorul conexiunilor cu datele de locatie din aplicatii mobile si informatiile publice ale agentiilor guvernamentale.
Prelucrarea datelor genereaza o serie de indicatori cheie:
- modificarea procentuala a numarului de calatorii intr-o zona, comparativ cu media ponderata din ianuarie 2020, cu abordari regionale, provinciale si municipale agregate;
- variatia procentuala zilnica in totalul kilometrilor parcursi, comparativ cu media ponderata din ianuarie 2020, cu abordari regionale, provinciale si municipale agregate;
- vizualizarea procentuala zilnica a zonelor parcurse de la intrarea si iesirea fiecarui municipiu, provincie, regiune;
- matrice de origine/ destinatie care indica procentul calatoriilor saptamanale intre regiuni, intre provincii si intre municipalitatile principale.
„Noua versiune a City Analytics este un instrument inovator dezvoltat pentru a raspunde nevoilor agentiilor guvernamentale care se ocupa de starea de urgenta”, a spus Francesco Venturini, Head of Enel X. „Multumita colaborarii cu HERE Technologies am oferit tarii o solutie eficienta pentru evaluarea fluxurilor de mobilitate de pe intreg teritoriul, care poate fi utilizata pentru a planifica faza de redresare."
„HERE Technologies este hotarata sa-si utilizeze expertiza in localizare in lupta impotriva pandemiei globale de coronavirus. Impreuna cu Enel X, speram sa ajutam tara sa izoleze si sa controleze raspandirea coronavirusului, protejand in acelasi timp viata privata a italienilor”, a declarat Edzard Overbeek, CEO al HERE Technologies.
Datele pot fi consultate gratuit pana pe 31 mai 2020, de catre organele administratiei centrale si locale, de catre guvernele locale afectate si de catre Departamentul de Protectie Civila pe portalul Enel X YoUrban. Acestea pot fi utilizate pentru a intelege mai bine impactul masurilor de izolare impotriva COVID-19, pentru a identifica zonele care au nevoie de mai mult sprijin in implementarea acestor masuri si pentru a analiza, cu ajutorul datelor, revenirea treptata la normal odata ce pandemia s-a incheiat. Pe langa institutiile guvernamentale, publicul va putea accesa si datele privind fluxurile zilnice de mobilitate prin tabloul de bord de pe site-ul web Enel X si sa sprijine in mod activ guvernele locale intr-o perioada atat de provocatoare pentru Italia. Panoul de bord poate fi accesat la https://www.enelx.com/it/it/smart-city/soluzioni/soluzioni-smart-city/city-analytics/dashboard-covid-19.
 
ALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
leviatan
strabag nivel 1
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
CELCO 2020
MAKITA
hidroplasto
BMI_Icopal
Ubitech
viarom
rigips
hilti

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere