FPSC: Piata constructiilor are un deficit de 400.000 de muncitori si ingineri |
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 17 Sep 2019 13:50 |
Vrem drumuri, autostrazi sau spitale insa nu are cine sa le faca. E o realitate confirmata mai ales de cei care se incapataneaza sa construiasca in Romania. Industria are nevoie de sute de mii de muncitori, proiectanti sau ingineri. Prea putini fac pasul spre acest domeniu. Ziua Nationala a Constructorului, in moment de sarbatoare, s-au cautat solutii pentru ca planurile romanilor sa ajunga sa fie si bine construite.
Poduri, case, scoli, spitale, drumuri ori retele de canalizare si apa. Sunt rezultatul creatiei si muncii a generatii de ingineri, proiectanti, diriginti de santier si nu in ultimul rand a mii de muncitori. Pe scurt, constructorii - criticati uneori pentru calitatea infrastructurii din Romania. Ei au de anul acesta si o sarbatoare a lor - Ziua Nationala a Constructorului. Daniel a fost sofer. Acum lucreaza de 19 ani pe santier ca fierar betonist. Este multumit de salariu si are un mesaj si pentru tineri.
Piata constructiilor rezidentiale din tara noastra a prins elan in ultimii ani. Visul de a avea o casa a devenit repede realitate cu ajutorul constructorilor care au pus in practica ideile dezvoltatorilor imobiliari. Doar in Bucuresti si Ilfov, in 17 ani s-au construit peste 116 mii de locuinte noi. Iar Romania a devenit tara cu cei mai multi proprietari de case si apartamente din Uniunea Europeana.
Nu la fel de multi sunt si cei care muncesc in constructii. Piata de constructii din Romania mai are nevoie de inca 400 de mii de muncitori, ingineri ori proiectanti.
Ziua Nationala a Constructorului a fost instituita la sfarsitul anului trecut, odata cu promulgarea legii 350. Totodata, 14 septembrie este data la care a fost inaugurat cel mai mare pod din Europa continentala a anilor 1895 , Podul Fetesti - Cernavoda cunoscut sub numele de Podul Anghel Saligny sau Podul Carol I.
|