Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - IMOTECA: Locuintele de lux au atins punctul maxim al preturilor
IMOTECA: Locuintele de lux au atins punctul maxim al preturilor
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 11 Iun 2019 13:22
Proprietatile ultra premium din zona de Nord a Capitalei au ajuns la un nivel record pe metrul patrat. Pretul mediu pe metrul patrat - peste 4.000 de euro, valoare care nu s-a mai inregistrat nici in anii de boom imobiliar
Pretul mediul pentru proprietatile ultra premium a atins cea mai mare valoare pe metrul patrat pentru o locuinta - 4170 euro, cu mult peste cat valorau locuintele de lux inainte de criza. 47% dintre aceste locuinte ultra premium costa acum peste 4000 de euro metrul patrat, iar in unele cazuri depasesc chiar 7000 de euro pentru un metru patrat.
Locuintele fine living, tot mai valoroase in timp
Proprietatile fine living (de lux) au luat avant in perioada 2012-2016 si au aparut datorita cererii in crestere an de an pentru acest tip de locuinte. Cel mai puternic atuu al lor fiind zona in care sunt construite, majoritatea fiind in nordul capitalei, in zone precum: Herastrau - Soseaua Nordului, Pipera, Baneasa, Primaverii, Aviatorilor, Floreasca, Kiseleff si Dorobanti.
"Chiar daca piata imobiliara venea dupa o scadere din punct de vedere al preturilor, acest lucru nu a incetinit constructia de locuinte ultra-premium. Din contra, au cunoscut o crestere in volum de la un an la altul. Pentru ca aceste proprietati sunt speciale, ele nu isi pierd valoarea in timp, fiind amplasate in zone unde nu prea mai exista terenuri pentru constructii noi. Si atunci, o astfel de locuinta este ca aurul pentru investitori sau pentru cei care vor sa aiba siguranta ca proprietatea va avea valoare si in viitor. Sunt zone unde pur si simplu aceste proprietati nu se devalorizeaza."
Anul acesta locuintele de lux au atins apogeul din punct de vedere al preturilor cerute pe metrul patrat. Iar potrivit studiilor realizate de expertii Imoteca, pretul mediu pentru proprietatile fine living a ajuns la 4.170 de euro/mp.
35% dintre proprietatile fine living au preturi pe metrul patrat intre 4000 si 4.400 euro, iar 11,5% costa intre 5.300 euro/mp si 5.609 euro/mp. Cele mai mici preturi pentru astfel de locuinte nu scad sub 3.000 de euro. 24% costa intre 3.000-3.500 euro/mp. Mai putin de o treime (29%) au valori intre 3.700 euro si 4.000 euro/mp.
"Desi pretul nu este principalul criteriu de selectie pentru locuintele de lux, cumparatorii sunt dispusi sa plateasca sume cu multe zerouri pentru proprietatea care le place. Locatia ramane in continuare cel mai important punct de atractivitate, fiind urmata de suprafete, facilitati, renumele dezvoltatorului si profitul in cazul unei crize economice. "
Sute de mii de euro pentru o locuinta de lux
Un apartament cu 2 camere ultra-premium, cu o suprafata de 52mp, are o valoare medie peste 182.000 Euro. In timp ce un apartament de 3 camere, are un pret mediu de 450.000 de Euro. In general, un astfel de apartament are o suprafata de 98mp. Ceva mai generoase sunt apartamentele cu 4 camere, care au suprafete ce ajung si la 140 mp, insa costul unei astfel de locuinte ajunge la 614.000 euro.
Pentru penthouse-uri sau duplexuri, pretul mediu pe unitate sare de 1.000.000 Euro, mai exact 1.214.939 Euro. De asemenea, si aici intalnim suprafete generoase de 239mp, suprafata medie.
Un criteriu important este acela ca pentru apartamentele ultra-premium terasele trebuie sa fie mari. De aceea 18% din proiecte dispun de terase cu suprafete cuprinse intre 94 mp pana la 200 mp. Insa, cele mai multe proiecte, mai exact 35% au terase cu suprafete cuprinse intre 23mp si 32mp.
Preturile acestor proprietati vor creste pe termen mediu si lung
Cele mai multe proprietati ultra premium se situeaza in nordul capitalei, in zone precum: Herastrau - Soseaua Nordului, Pipera, Baneasa, Primaverii, Aviatorilor, Floreasca, Kiseleff si Dorobanti. Aceste locatii dispun de acces rapid la zone verzi, precum parcuri, lacuri, dar si aproape de alte puncte de interes, precum polul de birouri si continua expansiune din nordul Bucurestiului. Locuintele ultra premium trebuie sa ofere vederi unice, panormice, si sa fie localizate in cladiri elegante, cu arhitectura deosebita.
"Profilul cumparatorului de locuinte de lux s-a schimbat. Acestia sunt mai documentati in ceea ce priveste piata, oferta si calitatea locuintelor, a costurilor de mentenanta si utilitati, sunt mai pretentiosi si mai atenti, se urmareste si un randament, o apreciere a proprietatilor in timp. In cele mai multe cazuri, viitori proprietari sunt dispusi sa plateasca un pret mai mare decat si-au propus initial, pentru o proprietate ultra premium. "
Inca din 2015, Imoteca este prima companie de consultanta imobiliara one-stop-shop care s-a specializat pe segmentul proiectelor boutique si, de asemenea, este prima compania care a punctat nevoia adaptarii standardelor pe piata de proprietati fine living. Imoteca Fine Living Properties ofera servicii de consultanta de business, studii si analize de piata, servicii de vanzare si servicii de coordonare de marketing la standarde deja dovedite.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMTotalEnergiesSISECAMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
EURO BUILD
CDS
CONCEPT STRUCTURE
AED
DRS
leviatan
MCA
VEGO
ELECTROGRUP
noark
MAKITA
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
GEWISS
concelex
EDIT-Structural
konsent
SSAB
SIGM
BogArt
theda mar
Arduro
rigips
quadratum
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<