Agenda Constructiilor
Miercuri, 04 August 2021
wienberger
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - KNAUF Insulation: Trei capcane de evitat la alegerea izolatiei pentru cladiri
KNAUF Insulation: Trei capcane de evitat la alegerea izolatiei pentru cladiri
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 10 Mar 2020 06:31
Un proiect de izolatie pentru casa este un pas important si necesita timp, energie si bani. Desigur ca succesul unui astfel de proiect presupune un echililbru intre aceste trei elemente. In acest articol, specialistii Knauf Insulation si-au dorit sa-ti ofere cateva sfaturi utile care sa te ajute in alegerea celor mai potrivite materiale, atat din punct de vedere al costurilor cat si al performantei acestora, si sa te fereasca sa cazi in capcana produselor ”ieftine”.
Se poate ieftin si bun?
Este de preferat sa nu va lasati influentati de consturile mici, in defavoarea calitatii. Costurile de productie ale materialor de calitate, care ofera performante ridicate si durabilitate, sunt mai mari decat ale produselor alternative, care sunt propuse si promovate pe baza avantajului pretului mai mic. Achizitia produselor de izolare mai scumpe poate fi privita ca o investitie pe termen lung, ce ofera avantaje de necontestat privind siguranta casei si confortul din interior. Nu puteti trece cu vederea nici economia pe care o veti face in timp cu intretinerea, costurile pentru incalzirea sau racirea casei fiind mai mici atunci cand exista o izolare eficienta, efectuata cu produse calitative.
Astfel, pentru izolarea locuintei, puteti sa va indreptati atentia catre vata minerala de sticla si vata mineral bazaltica, produse de Knauf Insulation. Produsele sunt incombustibile, au cele mai ridicate niveluri de performanta termica si acustica, raspund celor mai complexe specificatii si au demonstrat performante excelente in cele mai solicitante proiecte. In plus, aceste materiale beneficiaza de tehnologia ECOSE® care, datorita liantului fara formaldehida adaugata, le-a transformat in produse eco-friendly si care sustin un climat sanatos in interiorul casei.
Un produs de izolare greu inseamna performante termice superioare?
Cand este vorba despre densitatea, respectiv greutatea produsului de izolare, este important sa stiti ca aceasta nu este o caracteristica ce demonstreaza daca un produs are sau nu performante termice ridicate. Tehnologiile moderne de fabricatie permit realizarea de produse de izolare care, desi au o densitate mai mica, ofera performante termice superioare. De exemplu, aici se incadreaza vata minerala de sticla care, desi cantareste jumatate cat vata minerala bazaltica, ofera aceleasi performante termice:
- vata minerala de sticla ofera o conductivitate termica ce porneste de la λ = 0,032 W/mK
- vata minerala bazaltica ofera o conductivitate termica ce porneste de la λ = 0.035 W/mK
Astfel, aceasta caracteristica a vatei minerale de sticla creeaza un avantaj in manipularea materialului.
Alegerea unor materiale care nu au documentatii tehnice disponibile
Daca ati decis sa incepeti un proiect de izolare a casei, este important sa alegeti materiale asupra carora s-au realizat teste concludente, care au documentatia de conformitate cu standardele de produs si au etichete corespunzatoare. De asemenea, evitati sa cumparati produse care au ambalajele si etichetele deteriorate.
Knauf Insulation raspunde celor mai exigente cerinte ale pietei din punct de al perfomantelor produselor pe care le ofera, obtinand certificari importante pentru acestea, recunoscute la nivel mondial. De exemplu, vata minerala Knauf Insulation cu Tehnologia ECOSE® este certificata conform standardelor internationale ISO ale Sistemului de Management al Calitatii in domeniul mediului, energiei, sanatatii si securitatii (ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001, OHSAS 18001), contribuind la cresterea punctajului total in diverse scheme de obtinere a unor certificari verzi, precum: BREEAM, LEED, HQE, DGNB.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTgamma_2021AUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
rigips
bienala
CELCO 2020
cv water 2021
Acvatot 2019
Ubitech
leviatan
strabag nivel 1
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AHK 2018
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere