Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - LEGRAND achizitioneaza Netatmo si dezvolta solutiile interconectate Eliot
LEGRAND achizitioneaza Netatmo si dezvolta solutiile interconectate Eliot
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 07 Dec 2018 10:47
Legrand isi continua strategia de crestere si dezvoltare pe piata solutiilor interconectate anuntand achizitionarea companiei Netatmo1 al carei actionar a fost inca din 20152. Fondata in 2011, Netatmo creeaza produse inteligente pentru o locuinta mai sigura si mai confortabila, compania lansand multe dispozitive si accesorii in domeniul caselor inteligente, vandute in intreaga lume.
Netatmo colaboreaza cu organizatii din domeniul constructiilor in cadrul parteneriatului "cu Netatmo" pentru a dezvolta solutii integrate inteligente care se incadreaza in infrastructura de acasa. Astfel, mai multe solutii de conectare pentru acasa au fost co-dezvoltate impreuna cu Legrand, ca de exemplu: Céliane cu Netatmo si Living Now cu Netatmo, ambele fiind foarte apreciate pe pietele in care au fost comercializate.
Achizitionarea Netatmo, a carui marca va fi integrata in portofoliul Legrand, va permite Grupului sa-si consolideze prezenta pe piata caselor inteligente si sa accelereze dezvoltarea programului Eliot pentru solutii conectate:
- Legrand isi va imbogati oferta cu un produs nou, complementar si cu potential ridicat pentru piata solutiilor conectate dedicate segmentului rezidential;
- Grupul isi va extinde portofoliul de produse inteligente conectate datorita integrarii celor 1,3 milioane de produse active marca Netatmo;
- cei 130 de ingineri ai Netatmo isi vor aduce expertiza in inteligenta artificiala, integrarea software-ului produselor si experientei utilizatorilor catre echipele de cercetare si dezvoltare ale Legrand. Fred Potter, fondatorul si CEO al Netatmo, va deveni Chief Technology Officer (CTO) al programului Eliot Legrand si va contribui la proiectarea solutiilor interconectate de la Legrand si Netatmo.
Avand sediul in Boulogne-Billancourt (zona din Paris), Netatmo are aproape 225 de angajati si genereaza anual vanzari de aproximativ 45 de milioane de euro.
Benoit Coquart, Chief Executive Officer Legrand, a comentat:
"Legrand ureaza un calduros bun venit echipelor Netatmo, experimentand deja talentul si energia acestora in cadrul proiectelor comune de dezvoltare ce au condus la succesul gamelor nou lansate, Céliane cu Netatmo, Living Now cu Netatmo si Dooxie cu Netatmo. Experientele combinate ale Legrand si Netatmo in IoT vor permite accelerarea dezvoltarii ofertelor noastre de solutii interconectate cu valoare adaugata mare in utilizare".
Fred Potter, fondatorul si CEO Netatmo, a adaugat:
“Achizitionarea Netatmo de catre Legrand va permite caselor inteligente sa devina o realitate obisnuita, scopul nostru fiind acela de a vedea solutiile noastre implementate si folosite de cat mai multi oameni. Echipele noastre vor continua sa dezvolte produse noi si sa actualizeze produsele existente cu acelasi profesionalism si preocupare, oferind utilizatorilor nostri cele mai bune experiente in domeniul caselor inteligente.”
Despre Legrand
Legrand este specialistul global in infrastructuri electrice si digitale. Solutiile sale complete pentru cladiri rezidentiale, comerciale, de birouri, invatamant, data center, spitale si alte centre de sanatate, hoteluri si constructii industriale il fac un etalon in domeniu pentru utilizatorii din intreaga lume.
In Romania, Grupul Legrand este prezent de peste 20 ani si comercializeaza, prin intermediul distribuitorilor sai, cele mai variate si inovatoare produse din domeniul electric sub umbrela a 15 marci de top dintre care cele mai reprezentative sunt: Legrand, BTicino, Zucchini, Cablofil.
Bazandu-se pe un program in care sunt implicati toti angajatii si partenerii cheie, strategia Legrand pentru o crestere sustenabila include lansarea constanta de produse si servicii de inalta tehnologie adaptate la nevoile si cerintele pietei. Legrand a raportat vanzari de peste 5,5 miliarde de euro in 2017.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista TOP-Agenda Constructiilor nr. 142 (Mai 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023