Agenda Constructiilor
Duminica, 25 Septembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MLPDA: 300 de inspectori ISC fac controale, in toata tara, la obiective PNDL
MLPDA: 300 de inspectori ISC fac controale, in toata tara, la obiective PNDL
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 03 Dec 2019 21:50
Din data de 3 decembrie a.c., 300 de inspectori din Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) se afla pe teren, pentru verificarea modului in care au fost facute mai multe investitii finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala (etapele I si II), informeaza un comunicat al Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA).
Controalele tematice au fost solicitate de ministrul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, Ion Stefan, care a declarat:
„Trebuie sa stim clar daca lucrarile executate in cadrul PNDL I si PNDL II sunt conforme cu proiectele aprobate. Vor fi verificate toate proiectele pentru care sunt trimise cereri de plata. Grija noastra este pentru cheltuirea eficienta a banului public si pentru investitii calitative, necesare comunitatilor din intreaga tara. Daca toate aceste controale vor arata ca proiectele au fost respectate, facturile vor fi platite fara nicio ezitare. Am cerut inspectorilor ISC din intreaga tara sa realizeze controale in teren, nu «din pix», pentru ca au o datorie morala fata de cetateni. In paralel, echipele ministeriale de control vor continua verificarile, pentru a ne asigura ca lucrarile realizate prin PNDL I si II sunt conforme. Spun raspicat ca, acolo unde se vor gasi nereguli, platile nu se vor face, iar responsabilii judeteni vor fi trasi la raspundere”.
Potrivit oficialilor MLPDA, inspectorii ISC vor verifica obiectivele in ordinea in care au fost depuse solicitarile la plata. In paralel, reprezentanti ai Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei - MLPDA vor continua controalele in teren, pentru a se asigura de calitatea lucrarilor si de faptul ca toate contractele au fost respectate.
MLPDA recomanda beneficiarilor ca, prin intermediul dirigintilor de santier sau prin personalul propriu, sa efectueze verificari suplimentare in teren, pentru a stabili daca lucrarile/ serviciile/ bunurile pentru care se solicita decontarea sunt executate/ prestate/ livrate corespunzator, cantitativ si calitativ, cu inscrisurile transmise in solicitarile de transfer. In situatia in care beneficiarii constata, ca urmare a verificarilor dispuse suplimentar, ca exista neconcordante intre situatia din teren si cele declarate in solicitarea de transfer, acestia pot face o reevaluare sau, daca este cazul, pot retrage solicitarea, urmand a depune o alta, in conditiile legii.
***
Inspectoratul de Stat in Constructii, institutie in subordinea Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, are competente privind exercitarea controlului statului cu privire la aplicarea unitara a prevederilor in domeniul calitatii constructiilor, in toate etapele si componentele sistemului calitatii in constructii, in conformitate cu prevederile Legii nr.10/1995 privind calitatea in constructii, republicata, si ale actelor normative emise in aplicarea acesteia.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
BMI_Icopal
leviatan
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
hilti
CELCO 2020
viarom
FRONTALE
MAKITA
rigips
leviatan
strabag nivel 1
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere