Agenda Constructiilor
Miercuri, 08 Iulie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MLPDA aproba finantari de 10 milioane euro pentru lucrari de interes public local
MLPDA aproba finantari de 10 milioane euro pentru lucrari de interes public local
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 04 Feb 2020 16:38
Reprezentantii Companiei Nationale de Investitii S.A. au semnat, in prezenta domnului Ion Stefan, ministrul lucrarilor publice, dezvoltarii si administratiei, 5 noi contracte de finantare, in valoare totala de peste 47,3 milioane de lei.
Este vorba de:
- reabilitarea si modernizarea sediului Tribunalului Hunedoara si a Judecatoriei Deva (jud. Hunedoara);
- consolidarea versantului si modernizarea DJ 293, Dumeni Havarna, km 8+100 - 9+000 (jud. Botosani);
- refacerea unui sector de drum in comuna Aricestii Zeletin (jud. Prahova);
- construirea unui centru cultural in localitatea Suseni (jud. Arges);
- construirea unei sali de sport in localitatea Buleta, comuna Mihaesti (jud. Valcea).
Sediul Tribunalului Hunedoara si a Judecatoriei Deva este o cladire monument, inclusa in zona de protectie a Ansamblului urban ”Bd. 1 Decembrie 1918” din mun. Deva. Cladirea prezinta o serie de degradari care necesita interventii, iar lucrarile de reabilitare si modernizare vor viza si adaptari functionale pentru crearea unui flux optim spre o sala de judecata atat a completului de judecata, cat si a detinutilor, sau adaptari la normele actuale privind circulatia neingradita a persoanelor cu dizabilitati. Astfel, principalele categorii de lucrari vor avea in vedere inlocuirea invelitorii acoperisului, lucrari de consolidare, refacere fatade, refacere instalatii sanitare si de incalzire, realizare rampa de acces pentru persoanele cu dizabilitati, inlocuire tamplarie etc. Valoarea totala a contractului este de 23,98 milioane lei.
In cazul lucrarilor de consolidare a versantului si modernizare a DJ 293, Dumeni – Havarna la km 8+100 - 9+000 (jud. Botosani), este vorba de interventii necesare asupra unui sector de drum afectat de o alunecare de teren, activa de 50 de ani. Lucrarile vor avea in vedere:
realizarea unui zid de sprijin din beton armat pe piloti, prin:
- sistem de drenaj de suprafata cu o lungime de 450 de metri;
- structura de sprijin de suprafata;
- structura de sprijin pe piloti;
- amenajarea suprafetei versantului si lucrari de vegetalizare pe o suprafata de 19.000 mp;
- realizarea unui podet din beton armat cu o lungime totala de 6 m, actualul podet nerespectand normele actuale pentru un drum judetean din punctul de vedere al elementelor de gabarit si al clasei de incarcare si prezentand o serie de deficiente structurale.
Valoarea totala a proiectului se ridica la 9,93 milioane de lei.
Investitia din comuna Aricestii Zeletin (jud. Prahova) vizeaza un sector de drum care, in anul 2018, a fost afectat de o alunecare de teren si pe care, in prezent, accesul cetatenilor, dar mai cu seama al serviciilor de urgenta (pompieri, salvare, politie), se desfasoara cu dificultate. Astfel, in cadrul contractului se va reabilita un sector de drum si se vor realiza doua podete, precum un sistem de drenare si de semnalizare rutiera. Valoarea totala a proiectului este de 563.564 lei.
Proiectul de construire a unui centru cultural in localitatea Suseni (jud. Arges) are drept scop oferirea conditiilor necesare celor peste 3.400 de cetateni din comuna care are in componenta 10 sate si care, in prezent, nu beneficiaza de un centru in care sa se desfasoare activitatile culturale. Noua cladire va avea o suprafata de 905 mp si va fi prevazuta cu o sala de spectacole cu o capacitate de 188 de locuri, spatiu expozitional si spatiu dedicat bibliotecii. Totodata, au fost prevazute in proiect si realizarea a 15 locuri de parcare. Valoarea totala a proiectului este de 5,5 milioane de lei.
Sala de sport din localitatea Buleta, comuna Mihaesti (jud. Valcea) este o investitie realizata dupa un proiect tip al CNI, la solicitarea primariei Mihaesti. La aproape 8 ani de la momentul depunerii solicitarii, copiii din localitate vor avea in sfarsit o sala de sport care poate gazdui evenimente sportive de nivel local si judetean pe mai multe discipline sportive, precum handbal, baschet, tenis si volei. Sala este prevazuta si cu vestiare atat pentru sportivi, cat si pentru profesori, si beneficiaza si de o tribuna de 102 de locuri pentru spectatori. Valoarea totala a proiectului este de 7,32 milioane de lei.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
bluebeamCOVID-19TeraSteelVideoConfAC-iulACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
elmas 2017
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
Acvatot 2019
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
hilti
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere