Agenda Constructiilor
Joi, 13 August 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MT: Legatura Gara de Nord - Aeroport Otopeni va fi finalizata in luna mai 2020
MT: Legatura Gara de Nord - Aeroport Otopeni va fi finalizata in luna mai 2020
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 10 Ian 2020 10:42
Ministrul Lucian Bode a verificat impreuna cu managementul CFR Infrastructura stadiul lucrarilor la legatura feroviara Gara de Nord - Aeroport Otopeni. Contractul pentru executia si proiectarea acestui obiectiv, in valoare de 398,16 milioane lei fara TVA a fost semnat in cursul anului 2019 cu Asocierea Arcada - ISPCF SA - DB Engineering & Consulting GMBH.
Ministrul Lucian Bode a subliniat faptul ca nu va fi admisa nicio intarziere din partea constructorului cu privire la termenul de finalizare a lucrarilor iar toate avizele si autorizatiile care mai sunt necesare vor fi eliberate in regim de maxima urgenta.
In ceea ce priveste Aeroportul Baneasa, in cadrul discutiilor cu antreprenorul si managementul Companiei Aeroporturi Bucuresti, ministrul Lucian Bode a reiterat faptul ca, la nivelul Ministerului, toate procedurile care tin de competenta sa vor fi accelerate astfel incat sa nu existe niciun fel de blocaj administrativ in momentul inceperii lucrarilor de executie.
Contractul de reabilitare si refunctionalizare a interioarelor cladirilor A, B si Rotonda de la Aeroportul international Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu, in valoare de 55,5 milioane de lei fara TVA, a fost semnat in cursul anului 2019, cu Asocierea SC Bog'Art SRL (lider de asociere) - SC UTI Grup SA (asociat).
”Chiar daca sezonul rece putem spune ca s-a instalat cu adevarat in Romania, pe santierul legaturii feroviare Gara de Nord - Aeroportul Otopeni am gasit o mobilizare corespunzatoare, care sper sa se mentina la acest nivel sau chiar mai mare.
Intarzierile generate de fosta guvernare trebuie sa le recuperam intr-un timp scurt, deoarece cand vorbim de acest obiectiv de infrastructura, vorbim despre prestigiul Romaniei. Constructorul a promis ca va finaliza lucrarile mai devreme decat termenul contractual si sper sa se tina de cuvant. Am discutat cu antreprenorul si cu cei de la CFR Infrastructura si am stabilit ca daca vor mai fi necesare avize sau autorizatii acestea sa fie date cu maxima celeritate. Este o constructie care isi va demonstra necesitatea si dupa finalizarea evenimentului fotbalistic din acest an.
La Aeroportul Baneasa, desi suntem in termenul contractual, in faza de obtinere a avizelor, apoi proiectare (care sper sa fie mai mica decat cea din contract) ulterior executia propriu zisa, antreprenorul a inteles importanta acestui obiectiv si sunt sigur ca va fi mobilizat, astfel incat executia sa fie realizata intr-un termen cat mai scurt.
Au termen 45 de zile, conform contractului, sa depuna proiectul tehnic. Ii rog public sa comprime acest termen, astfel incat proiectul tehnic sa fie gata in februarie si sa inceapa lucrarile la executie. Este un proiect la care noi ne-am angajat, este pana la urma vorba de onoarea Romaniei. In perioada 12 iunie - 12 iulie va avea loc Campionatul European de Fotbal, stim ca vor veni aici patru echipe cu tot staff-ul.
Corpurile deja reabilitate impreuna cu lucrarile ce vor fi realizate in perioada imediat urmatoare vor aduce Aeroportul Baneasa la standardele actuale din domeniul aviatiei” a declarat ministrul Lucian Bode.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19AUTODESKVideoConfAC-iulallbim
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
rigips
CELCO 2020
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
hilti
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
AHK 2018
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere