Agenda Constructiilor
Joi, 09 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - NOU regulament de interventie pentru reabilitarea fatadelor din Bucuresti
NOU regulament de interventie pentru reabilitarea fatadelor din Bucuresti
Oportunitati & Comunicate Publicat de DTP 26 Iul 2018 14:43
Consilierii Generali au votat in sedinta de astazi, un proiect propuns de Primarul General, Gabriela Firea, care vizeaza "aprobarea Regulamentului de Interventie cu privire la reabilitarea fatadelor pentru cresterea calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor in Municipiul Bucuresti"
Primarul General, Gabriela Firea: "Un alt proiect propus astazi are in vedere reducerea starii de degradare a multor cladiri din Bucuresti. In orice tara civilizata, in tarile pe care le vizitam si le admiram, proprietatea naste drepturi, dar si obligatii. Lasand la o parte calitatea arhitecturala a orasului, faptul ca ne dorim un mediu urban coerent si armonios din punct de vedere vizual, problematica fatadelor este una care tine de sanatatea, viata, integritatea fizica si siguranta locuitorilor si trecatorilor. Avem deja cateva cazuri extrem de mediatizate si dorim ca ele sa nu se mai repete. Primii care trebuie sa inteleaga responsabilitatea pe care o poarta fata de concetatenii lor sunt proprietarii - este natural sa intretina bunul pe care il detin asa incat sa nu dauneze altcuiva. Avem o legislatie cuprinzatoare in domeniu, inca din anul 2011 avem Legea calitatii arhitecturale - ambientale a cladirilor, care a suferit unele modificari in timp, ultimele din anul 2016. Regulamentul propus astazi nu este o noutate, acum preluam unele amendamente formulate de Directia pentru Cultura a Municipiului Bucuresti".
Primarul General a explicat ca proprietarul are obligatia de reabilitare a bunului sau, acesta trebuie sa realizeze aceste lucrari din proprie initiativa, atunci cand nivelul de degradare a cladirii o impune. Obligatia Primariei este de a monitoriza acest tip de lucrari, de a-i notifica pe cei care intarzie sa-si indeplineasca obligatia de proprietar, inclusiv de a stabili zonele prioritare de interventie, in cadrul unor programe anuale.
In Bucuresti, zonele prioritare de interventie au fost stabilite inca din anul 2000: bulevardele Bratianu, Regina Elisabeta, Mihail Kogalniceanu, Lascar Catargiu, Carol I si Calea Victoriei.
Lucrarile de reabilitare se fac pe cheltuiala proprie a detinatorilor, insa exista o serie de facilitati prevazute in Regulament:
Pentru zonele declarate prioritare, cheltuielile pot fi preluate de primarii fie ca masura sociala, pentru proprietarii cu venituri nete lunare pe membru de familie sub castigul salarial mediu net pe economie, fie sub forma de co-finantare, pentru cladirile monument-istoric. Cazurile sunt detaliate in regulament.
Alte facilitati: nu se achita cota de 0,7% si 0,1% catre ISC, cota de 0,5% catre Casa Sociala a Constructorului, certificatul de urbanism si autorizatia de contruire se acorda in regim de urgenta, avizul tehnic prealabil al arhitectului sef se emite cu titlu gratuit.
Proprietarul va executa lucrarile de interventie in termen de 12 luni de la primirea notificarii in acest sens, cu posibilitatea de prelungire cu inca 6 pana la 12 luni, in anumite conditii prevazute in Regulament.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTMESENBURGALLBIMman and machineVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
IN CURAND, prima editie
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
CELCO 2020
BMI_Icopal
Ubitech
leviatan
BALTIC
rigips
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
strabag nivel 1
Acvatot 2019
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
viarom
CDS
hilti

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023