Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - NOU! Vopsele decorative cu efecte speciale pe baza de dispersii BASF
NOU! Vopsele decorative cu efecte speciale pe baza de dispersii BASF
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 04 Apr 2018 14:47
Novacolor a lansat recent o paleta de noi vopsele decorative cu efecte speciale - "Africa", "Puro" si "Patina Minerale". Aceste tencuieli texturate raspund provocarii de a combina designul si grija pentru mediu: Puro este o inovatie opaca pe baza de apa minerala si polisilicat de potasiu, inodora, care nu contine niciun compus organic volatil (VOC), nici formaldehida. Pentru satinarea interioara si exterioara, Novacolor ofera vopseaua "Patina Minerale", o culoare minerala pe baza de silicat, care creeaza un efect antichizat. "Africa", finisajul pentru decorarea interiorului care creeaza un joc de lumina si culori schimbator si placut, pe baza unor reflexii metalice blande, completeaza gama de produse.
Noile vopsele decorative sunt fabricate cu dispersii BASF comercializate sub marca Acronal®, ce au la baza biomasa, ca materie prima. In cadrul procesului de fabricare, resursele fosile sunt inlocuite de biomasa durabila inca de la inceput. Asociatia Germana de Supraveghere Tehnica TÜV SÜD a certificat procesul de alocare virtuala a cotei de resurse regenerabile catre intreaga linie de noi dispersii. Conform acestui model matematic, pana la 100% din resursele fosile pot fi inlocuite cu materii prime regenerabile.
Misiunea Novacolor este sa creeze materiale de inalta calitate si produse durabile. Datorita activitatii continue a departamentului de cercetare si dezvoltare si a dialogului permanent cu profesionistii, compania a facut in ultimii ani un efort important si constient pentru a elimina sau pentru a reduce drastic utilizarea substantelor si a solventilor critici, pornind de la faza studiului si a proiectarii de noi materiale. "Novacolor a ales sa anticipeze intotdeauna tendintele, cercetand in permanenta solutii noi, punand un accent deosebit pe ecologie. Datorita parteneriatului cu BASF, lansam trei produse pe piata, care raspund provocarilor privind protectia mediului, reproiectand lantul de productie", spune Roberta Vecci, director de marketing Novacolor Srl.
"Consumatorii cer din ce in ce mai mult tencuieli arhitecturale durabile si care sa nu faca niciun fel de compromisuri in privinta calitatii. Prin procesul de utilizare a biomasei, noi raspundem acestei cerinte si sustinem producatorii de vopsele pentru a satisface nevoile pietei de pe intregul lant valoric. Suntem fericiti ca tot mai multi clienti ofera produse cu dispersii ce utilizeaza biomasa", explica Robert Heger, vicepresedinte, responsabil de operatiunile cu dispersii ale BASF pentru constructii si acoperiri arhitecturale, in Europa.
Despre Novacolor
De peste 35 de ani, Novacolor este marca italiana dedicata designului de interior, activa in peste 50 de tari, punct de referinta national si international pentru arhitecti si designeri de culoare. Compania Novacolor a fost mereu atenta la problemele legate de ecologie si protectia mediului. Departamentul sau de cercetare si dezvoltare se angajeaza sa studieze noi solutii care sa poata garanta, pe de-o parte, functionalitatea maxima a produsului si, pe de alta parte, respectul pentru natura si atentia pentru design care pune accent pe material si culoare.
Despre Divizia Dispersii & Pigmenti din cadrul BASF
Divizia Dispersii & Pigmenti a BASF dezvolta, produce si comercializeaza in toata lumea o gama de calitate superioara de pigmenti, rasini, aditivi si dispersii de polimeri. Aceste materii prime sunt folosite pentru prepararea de produse de acoperire si vopsele, produse de papetarie si ambalaje, substante chimice pentru constructii, adezivi, imbinarea fibrelor, plastic, hartie si pentru produse electronice, precum ecranele. Datorita portofoliului extins de produse si vastei expertize in domeniu, divizia Dispersii & Pigmenti ofera clientilor solutii sustenabile si ingenioase si ii ajuta sa isi imbunatateasca preparatele.
Despre BASF
La BASF, cream chimie pentru un viitor sustenabil. Imbinam succesul economic cu protectia mediului si cu responsabilitatea sociala. Mai mult de 115.000 de angajati ai grupului BASF lucreaza pentru a contribui la succesul clientilor nostri in majoritatea sectoarelor si aproape in fiecare tara din lume. Portofoliul nostru este organizat in cinci divizii: Substante chimice, Produse performante, Materiale & solutii functionale, Solutii agricole si Petrol si gaze. BASF a generat vanzari de 64,5 de miliarde de euro in anul 2017. Actiunile BASF sunt listate la bursele de valori din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) si Zurich (BAS).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
concelex
strabag nivel 1
MAKITA
theda mar
viarom
EDIT-Structural
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
ness project
leviatan
noark
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
siniat
rigips
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander