Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Ianuarie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ROCKWOOL este partener al proiectului EFdeN
ROCKWOOL este partener al proiectului EFdeN
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 21 Iun 2018 16:43
Rockwool, lider mondial in solutii de izolare din vata minerala bazaltica, este unul dintre partenerii echipei EFdeN la cea mai importanta competitie internationala de locuinte sustenabile, Solar Decathlon Middle East 2018. Compania contribuie cu produse de izolatie din vata minerala bazaltica la constructia casei sustenabile EFdeN Signature care va reprezenta Romania la finala din Dubai, in perioada 14-28 noiembrie.
„Proiectul celor de la EFdeN reprezinta unul dintre cele mai bune exemple de constructii sustenabile in care produsele Rockwool isi pot dovedi calitatile incontestabile. Eficiente, durabile, acestea asigura un climat optim in locuinta, in desert sau in mijlocul Bucurestiului, materialele fiind rezistente in timp, indiferent de conditii. Le uram succes tinerilor din echipa EFdeN si speram sa continuam colaborarea cu ei si in alte proiecte viitoare, menite sa remodeleze viitorul cladirilor, la care ne dorim sa avem un rol important”, spune Florin Popescu, Business Unit Director, Rockwool Balkans.
„Le multumim celor de la Rockwool pentru ca ne-au pus la dispozitie produsele lor de izolatie din vata bazaltica, dar si pentru consultanta oferita pentru a obtine performante cat mai bune cu acestea. Cu sprijinul partenerilor nostri, speram sa facem cat mai cunoscut proiectul nostru la Solar Decathlon 2018, precum si sa inspiram tot mai multi proprietari de locuinte sa utilizeze astfel de solutii, pentru o viata mai sustenabila”, adauga Adrian Chelariu, arhitectul coordonator al proiectului EFdeN.
Casa EFdeN Signature va include produse Rockwool din gamele Multirock si Airrock pentru plansee si fatada locuintei. Aceasta poate fi vizitata de publicul larg in cadrul parcarii din Baneasa Shopping City pana pe 31 august. In toamna, case va fi dezasamblata, transportata la Dubai si reasamblata acolo in doar 15 zile, in cadrul competitiei.
Solar Decathlon este cea mai importanta competitie de locuinte sustenabile din lume si a luat nastere in 2011 in Statele Unite ale Americii. Editia din acest an are loc pentru prima data in Orientul Mijlociu, unde 21 de echipe din 16 tari de pe 4 continente vor concura in 10 probe interdisciplinare pentru premii de aproximativ 2,5 milioane de dolari.
Despre Grupul Rockwool
In Rockwool Group, ne angajam sa imbunatatim vietile tuturor celor care experimenteaza solutiile noastre. Experienta noastra contribuie decisiv in abordarea celor mai mari provocari actuale ale dezvoltarii sustenabile, de la consumul de energie si poluarea fonica, pana la rezilienta la foc, deficitul de apa si inundatii. Gama noastra de produse reflecta diversitatea nevoilor lumii in care traim, sprijinindu-i in acelasi timp pe cei care le utilizeaza in reducerea propriilor emisii de carbon.
Vata bazaltica este un material versatil si reprezinta baza tuturor diviziilor noastre. Cu aproximativ 11,000 de colegi pasionati din 39 de tari, suntem liderul mondial in solutii bazate pe vata bazaltica, de la izolatii generale de cladiri pana la plafoane acustice, de la sisteme de placari exterioare pana la solutii horticole, de la fibre create pentru utilizare industriala pana la izolatii pentru industria navala si platforme marine.
Despre EFdeN
EFdeN este singurul ONG din Romania ce dezvolta locuinte solare cu scop educational si de cercetare, alaturi de produse sustenabile si module educationale atat pentru studenti, specialisti, cat si pentru publicul larg. Proiectul de voluntariat functioneaza pe baza de parteneriate strategice si sponsorizari.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ghid_proiectareLUMIONACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere