Agenda Constructiilor
Luni, 20 Ianuarie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SIBIU: Finantare de 70 milioane lei pentru reabilitarea unitatilor de invatamant
SIBIU: Finantare de 70 milioane lei pentru reabilitarea unitatilor de invatamant
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 19 Iun 2019 13:52
Proiectul pentru extinderea scolii I.L. Caragiale de pe strada Vasile Alecsandri a fost depus pentru obtinerea finantarii din fonduri europene prin Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 10 - Imbunatatirea infrastructurii educationale. Agentia de Dezvoltare Regionala Centru a instiintat Primaria Municipiului Sibiu ca, in urma evaluarii, acesta a fost acceptat pentru finantare, intrand in etapa de precontractare. Valoarea totala a proiectului este de 12.510.746 lei (inclusiv TVA), din care 250.214 lei reprezinta contributia proprie eligibila a Municipiului Sibiu.
Extinderea se va realiza prin constructia unui nou corp de cladire in care se vor amenaja 11 sali de clasa, cabinete de fizica, chimie si informatica, o sala multimedia, o biblioteca cu sala de lectura, o sala de mese cu oficiu, un cabinet medical, un cabinet pentru directiune si o cancelarie, o sala de sedinte, un cabinet pentru alimente, vestiare pentru angajati, un atelier mecanic, o arhiva si alte anexe. In acelasi corp se va amenaja o sala de gimnastica cu vestiare si dusuri pentru elevi.
Dotarile noului corp sunt de asemenea incluse in proiect, printre acestea numarandu-se mobilierul scolar, table interactive, videoproiectoare si sisteme PC. Dupa semnarea contractului de finantare, Primaria Sibiu va organiza o procedura de achizitie pentru contractarea lucrarilor propriu-zise. De aceasta investitie vor beneficia peste 500 de elevi impreuna cu profesorii care predau aici.
“Continuam sa investim in educatie si avem proiecte si lucrari in curs in valoare de peste 70 de milioane de lei. Am reusit sa atragem finantare europeana pentru eficientizarea energetica a patru cladiri in care functioneaza scolile 1, 21, Radu Selejan si Constantin Noica, pentru extinderea scolii Nicolae Iorga si constructia unei noi crese in cartierul Terezian, valoarea acestor proiecte depasind 41 de milioane de lei. Aproape de semnarea contractului de finantare se afla un proiect pentru constructia unei crese in cartierul Strand, iar in evaluare se afla cel pentru modernizarea internatului Colegiului Independenta, acestea reprezentand investitii in valoare de inca 11 milioane de lei. La acestea se adauga lucrarile din bugetul local pe care le executam in fiecare an, dintre acestea constructia noului Liceu de Arte fiind cea mai ampla, cu o valoare de peste 20 de milioane de lei” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
LUMIONghid_proiectareACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere