Agenda Constructiilor
Joi, 24 Ianuarie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SKANSKA a obtinut precertificarea Well Building Standard pentru proiectul Campus
SKANSKA a obtinut precertificarea Well Building Standard pentru proiectul Campus
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 11 Ian 2019 14:22
Skanska Romania, filiala locala a unuia dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari la nivel global, anunta obtinerea precertificarii WELL Building Standard™ (WELL). Statutul WELL Precertified™ a fost obtinut in urma evaluarii facute de International WELL Building Institute™ (IWBI), care confirma demersurile facute de Skanska pentru implementarea standardului WELL. Acest pas preliminar anticipeaza obtinerea certificarii .
Skanska este primul dezvoltator de cladiri de birouri din Romania care introduce si implementeaza in proiectele sale WELL, singura certificare care evalueaza performanta spatiilor de lucru in functie de influenta avuta asupra sanatatii si confortului utilizatorilor. WELL este cel mai important standard pentru cladiri axat pe imbunatatirea sanatatii si a starii de bine, prin atributele mediului construit. Standardul este dezvoltat pe baza a sapte ani de cercetare stiintifica si consta intr-o suita de sapte concepte vizate pentru cresterea nivelului de well-being la birou: aer, apa, lumina, alimentatie, fitness, confort si echilibru mintal. Pentru obtinerea certificarii WELL, acestea sunt masurate, monitorizate si calibrate in functie de nevoile rezidentilor.
„Proiectele pe care le dezvoltam sunt ghidate de dorinta Skanska de a avea un impact real asupra societatii. In acelasi timp, sanatatea si well-being-ul sunt valori de importante dupa care ne ghidam in activitatile noastre. Ne propunem ca prin implementarea standardului WELL sa contribuim la cresterea calitatii vietii utilizatorilor cladirilor noastre, oferindu-le spatii de birou care incurajeaza si sustin well-being-ul personal.” - Aura Luca, Managing Director, Skanska Romania
Initiativa Skanska se traduce in plan local prin tehnologiile si caracteristicile integrate in a doua si a treia cladire din proiectul Campus 6, din zona de centru-vest, in imediata vecinatate a Universitatii Politehnice. Campus 6.2 si 6.3 sunt primele constructii din Romania deja precertificate WELL si inregistrate pentru implementarea standardului in intregime. Finalizarea acestui complex de 4 cladiri birouri este planificata pentru anul 2022. Certificarea WELL vine in completarea sistemului de certificare LEED, implementat in toate proiectele Skanska inca din 2009.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 139 (Noiembrie-Decembrie 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023