Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SUBCONTRACTORII care lucreaza pe santierele CNAIR, declarati de antreprenori
SUBCONTRACTORII care lucreaza pe santierele CNAIR, declarati de antreprenori
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 28 Iun 2019 12:57
Antreprenorii sunt obligati sa isi declare subcontractorii atat in perioada de evaluare a ofertelor cat si in momentul semnarii contractelor, conform legislatiei. Mai mult decat atat, Subcontractorii au posibilitatea sa opteze la momentul depunerii ofertelor sau ulterior, la momentul semnarii contractului, sa fie platiti direct de CNAIR pentru lucrarile si serviciile efectuate.
De asemenea, schimbarea sau suplimentarea Subcontractorilor trebuie anuntata si justificata de Antreprenori dar si acceptata de CNAIR. In caz contrar Antreprenorii risca penalizari care pot merge pana la rezilierea contractelor, potrivit legislatiei in vigoare, deoarece s-ar ajunge practic la situatia in care lucrarile sa fie executate de firme care nu au participat la licitatie si carora nu li s-a evaluat capacitatea. In aceasta situatie inclusiv CNAIR risca sanctiuni si corectii financiare care pot merge pana la anularea finantarii din fonduri europene nerambursabile.
CNAIR poate accepta ca Antreprenorul sa lucreze cu noi Subcontractori doar in cazul in care acestia executa lucrari existente in contract, la valorile deja stabilite, au experienta necesara, respecta metodologiile de executie si normele tehnice din caietul de sarcini, aplica solutiile tehnice stabilite in contract si nu mofifica oferta financiara a Antreprenorului.
Atragem atentia si asupra faptului ca se face o regretabila confuzie intre Subcontractori si Prestatori de catre cei care pretind ca nu sunt declarati Subcontractorii, confuzie care denota necunoasterea domeniului. In acest context este exclusa posibilitatea ca persoane din CNAIR sa intervina in aceste relatii contractuale sau sa le influenteze.
Este regretabil ca anumite persoane care abordeaza subiecte ce tin de un domeniu atat de important, nu se documenteaza temeinic inainte si se multumesc sa prezinte in spatiul public informatii care se dovedesc a fi eronate. Atragem totodata atentia ca prezentarea in spatiul public a unor articole tendentioase, construite pe argumente false sau prezentate trunchiat, poate provoca neincredere in randul Antreprenorilor seriosi care doresc sa participe la licitatii publice.
 
COVID-19ACADALLBIMTeraSteel
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere