Agenda Constructiilor
Joi, 13 August 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - USR: Urbanismul pe intelesul tuturor, cu elemente de baza si complexe
USR: Urbanismul pe intelesul tuturor, cu elemente de baza si complexe
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 25 Oct 2019 07:25
Recent, sub egida Uniunii Salvati Romania (USR), a fost publicat noul ghid „Urbanismul pe intelesul tuturor”, avand-o ca autoare pe Roxana Wring, in momentul publicarii ghidului, presedinte al USR Bucuresti, dar care a demisionat ulterior. Documentul a devenit disponibil inclusiv pe portalul Romania Curata, ce apartine ONG-ului Societatea Academica din Romania (SAR), fondat de Alina Mungiu‑Pippidi, actualmente presedinte-fondator al SAR si consultant pentru mai multe institutii si guverne europene (Olanda, Suedia, Austria), precum si pentru Banca Mondiala, NATO si FMI.
In ceea ce priveste ghidul de urbanism destinat, in general, publicului larg, Roxana Wring – care face parte si din SAR - a subliniat ca, prin intermediul acestui document, incearca sa explice „cateva concepte de baza si cateva principii elementare de urbanism”.
„Scopul este sa ofer celor interesati un bagaj de cunostinte pe care sa le poata utiliza in viata de zi cu zi. Cei care vor citi acest ghid vor sti la ce se refera acronimele atat de des intalnite in acest domeniu (POT, CUT, PUG, PUZ, PUD etc.), vor putea sa inteleaga mai usor impactul unor proiecte imobiliare sau urbanistice si vor sti sa-si apere mai bine drepturile si orasul in care traiesc. Urbanismul nu este doar pentru initiati. Sau, ca sa parafrazez o butada celebra, urbanismul este mult prea important pentru a fi lasat doar pe mana primarilor. Asa ca va sfatuiesc sa parcurgeti cu atentie paginile ghidului, sa va informati despre orice proiect care va afecteaza cartierul, sa-l analizati cu ajutorul instrumentelor puse la dispozitie prin acest ghid si sa va cereti dreptul legal de a participa la deciziile care se iau in orasul vostru. Ei mizeaza pe faptul ca oamenii nu au cunostinte de urbanism. Aratati-le ca se insala!”, a mai precizat Roxana Wring.
Referindu-se la adresabilitatea ghidului, presedintele USR Bucuresti a aratat ca „documentul este destinat, in primul rand, cetatenilor care vor sa-si apere orasul de invazia proiectelor imobiliare care distrug sau agreseaza imprejurimile. In al doilea rand, «Urbanismul pe intelesul tuturor» este util si celor care se pregatesc sa candideze anul viitor la alegerile locale.
„Vorbesc in acest ghid despre POT si CUT, despre PUG, PUZ si PUD, despre tesut urban, cartier, despre spatiu public, despre planificare urbana si despre multe alte concepte care ajuta mult la intelegerea urbanismului si, mai ales, la analiza deciziilor administratiei publice locale. Sper ca aceasta brosura sa-i ajute pe cat mai multi oameni la intelegerea impactului proiectelor imobiliare si sa le ofere un instrument simplu si eficient in apararea propriilor drepturi si a orasului in care locuiesc. Ii multumesc bunei mele prietene, Raluca Munteanu, pentru sprijin si intregii echipe care a facut posibila aparitia acestui ghid”, a concluzionat Roxana Wring.
Din echipa acreditata de USR Bucuresti, care a contribuit la redactarea ghidului, au mai facut parte: Raluca Munteanu (concept si texte), Mona Petre (design grafic, DTP si, partial, ilustratii), Sinziana Macaveiu (ilustratii), Raluca Munteanu si Andrei Margulescu (fotografii). Pentru a descarca ghidul complet, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulallbimCOVID-19AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
CELCO 2020
hilti
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere