BestJobs: Ingineria si constructiile, in topul ofertelor de munca in februarie |
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 24 Feb 2021 14:31 |
Peste 90.000 de romani au aplicat in ultima luna pentru locurile de munca oferite prin intermediul platformei BestJobs, in total fiind inregistrate peste 511.000 de aplicari. Cele mai multe joburi oferite de angajatori sunt in domeniile IT&C, telecom, vanzari, financiar-contabilitate, inginerie, management si constructii.
O crestere semnificativa a locurilor de munca disponibile s-a inregistrat in luna februarie si in marketing, transport, distributie si medical&pharma. La polul opus, cele mai putine joburi sunt in securitate/armata, servicii de infrumusetare, ingrijire varstnici/copii sau personal de curatenie, agricultura, educatie, precum si turism, unele dintre aceste domenii fiind grav afectate de pandemie.
Romanii sunt implicati activ in cautarea unui loc de munca, astfel ca de la inceputul anului si pana la aceasta data au fost create peste 30.000 de CV-uri noi, in timp ce peste 110.000 de CV-uri au fost actualizate, semn ca piata muncii este intr-o continua miscare, iar angajatii cauta noi oportunitati in cariera.
Conform unui sondaj derulat de BestJobs in randul candidatilor care nu au un loc de munca in acest moment, acestia cauta sa se angajeze mai ales in domenii precum retail & comert (25%), BPO (24%), financiar-contabilitate (15.75%), medical&pharma (14%) si administratie publica (13%).
In ceea ce priveste asteptarile lor salariale - in functie de experienta si rolul vizat - aproape trei din zece respondenti care nu au un job in acest moment afirma ca nivelul minim salarial asteptat este de 2.350 lei net pe luna. Cei mai multi (53%) isi doresc un venit lunar net cuprins intre 2.350 lei si 4.650 lei. Alti 12,5% urmaresc un salariu lunar intre 4.650 lei si 6.350 lei, in timp ce 4% vor un salariu cuprins intre 6.350 lei si 8.650 lei.
Pe langa pachetul salarial, candidatii care nu au in acest moment un job cauta o atmosfera de lucru placuta si posibilitatea de a lucra mai mult de la birou in acest an, semn ca lipsa interactiunii umane directe a inceput sa fie tot mai resimtita in contextul in care am intrat deja in al doilea an pandemic.
|