Agenda Constructiilor
Duminica, 02 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - BestJobs: Patru din 10 angajati isi doresc un anumit loc de munca doar pentru bani
BestJobs: Patru din 10 angajati isi doresc un anumit loc de munca doar pentru bani Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 28 Oct 2022 13:14
Emotiile de dinaintea unui interviu de angajare si dorinta de a face o prima impresie buna unui potential angajator ii fac pe candidati sa ascunda anumite lucruri privind studiile avute, experienta profesionala anterioara si nu numai. Mai mult de jumatate dintre candidati au marturisit nu sunt in totalitate sinceri la interviu, potrivit unui sondaj initiat de BestJobs cu ocazia zilei de Halloween care a scos la iveala ce „schelete” ascund candidatii in dulapul personal cand vine vorba despre obtinerea unui job nou. Dintre acestia, aproape 40% nu si-ar dori ca viitorul angajator sa stie ca ar accepta jobul doar pentru bani, iar alti 25% nu vor ca acesta sa afle de problemele din viata personala, care ar putea avea un impact asupra muncii lor.
Relatiile cu fostii sefi si colegi sunt uneori bizare, si asta nu doar in preajma zilei de Halloween, iar din acest motiv, 2 din 10 candidati nu isi doresc ca viitorul angajator sa stie despre situatiile in care fostul sef „le-a facut sangele sa fiarba”, incat au ajuns sa fuga de la jobul anterior mancand pamantul.
In cazul candidatilor, expresia „scheletul din dulap” se refera la un lucru negativ sau jenant care s-a intamplat in trecutul profesional sau personal si care este tinut secret. 34% dintre respondenti au spus ca sunt sinceri doar atat cat este nevoie pentru a obtine jobul respectiv, iar peste 15% ar minti sau ar ascunde informatii despre propria persoana in cadrul unui interviu de angajare, daca ar sti ca astfel o sa obtina postul vacant. La polul opus, majoritatea, constienti de faptul ca minciunile ies intotdeauna la iveala, declara ca ar fi sinceri, indiferent de riscuri.
Desi incearca sa nu dezvaluie aspecte incriminatoare recrutorilor, 40% au recunoscut in cadrul unui interviu de angajare ca nu s-au documentat despre pozitia respectiva si nici despre companie, in timp ce aproape 22% au criticat angajatorul anterior pentru ca le-a facut zile fripte, iar peste 15% au adus in discutie lucruri personale.
Candidatii inca simt ca se arunca in necunoscut atunci cand aplica la un job care nu afiseaza salariul, iar printre lucrurile de care se tem cel mai tare in cadrul unui interviu de angajare se numara faptul ca ar putea afla ca salariul nu va fi cel asteptat (37%), ca sunt apreciati angajatii care stau peste program (aproape 22%) si ca orice sarcina are un termen limita foarte strans (peste 11%).
 
Interviuri care au transformat candidatii in stana de piatra
28% dintre respondentii sondajului BestJobs au declarat ca cel mai „de groaza” moment a fost atunci cand au mers la interviul de angajare intr-o stare nepotrivita (oboseala, tristete, ebrietate etc.), in timp ce pentru 21% a fost inspaimantator interviul in care recrutorul a fost nepoliticos. Mai mult, 13% au intarziat, iar aproape 6% au avut fiori pe sira spinarii dupa ce au asistat la o scena in care un angajat al firmei respective a avut o cadere nervoasa.
In ceea ce priveste planurile de Halloween, 35% au spus ca vor petrece cu familia si cei dragi, in timp ce tot 35% spun ca nu vor face nimic deosebit, deoarece la locul lor de munca este zilnic Halloween. Fiind intr-o zi de luni, aproape 16% vor rezolva taskurile pe care le-au amanat vineri. Daca s-ar face o petrecere de Halloween la birou, 14% s-ar costuma intr-un personaj bun, in timp ce peste 10% intr-un personaj malefic. 2% planuiesc sa se costumeze in cel mai bun prieten de la munca si alti 2% vor sa ia „forma” sefului lor, deoarece este cel mai scary personaj.
Sondajul a fost efectuat in luna octombrie, pe un esantion de 1.386 de utilizatori de internet din Romania.
 
man and machineVideoConfAC-iulALLBIMhiltiTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
CDS
ERBASU CONSTRUCT
BMI_Icopal
theda mar
Ubitech
CELCO 2020
rigips
leviatan
MAKITA
FRONTALE
Acvatot 2019
strabag nivel 1
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023