Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - SAS si UBB: Nou masterat pentru pregatirea studentilor pentru joburile viitorului
SAS si UBB: Nou masterat pentru pregatirea studentilor pentru joburile viitorului Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 06 Apr 2022 11:09
Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca lanseaza programul de masterat Data Science for Industry and Society, care pregateste studentii pentru joburile viitorului, oferindu-le posibilitatea obtinerii de certificari tehnice foarte cautate pe piata muncii. Cursurile incep in octombrie a.c., odata cu anul universitar 2022-2023. Cei mai buni studenti vor putea accesa programul de internship platit in cadrul Bancii Transilvania.
In dezvoltarea programului, Universitatea Babes-Bolyai este sustinuta de doi dintre partenerii sai: SAS – liderul global in solutii Advanced Analytics si Banca Transilvania – cea mai mare banca din Romania. Impreuna si-au propus sa pregateasca specialisti in domeniul ingineriei datelor si sa contribuie la dezvoltarea ecosistemului IT romanesc prin cresterea competentelor in analiza avansata de date si data science conform Cadrului European al Calificarilor.
 Detalii despre masterat:
• Se adreseaza atat proaspetilor absolventi de facultate, cat si profesionistilor care doresc sa aiba competente in colectarea, prelucrarea si interpretarea datelor in organizatii.
• Curricula inovativa a programului contribuie la dezvoltarea competentelor de analiza a informatiilor cu instrumente specifice Inteligentei Artificiale in cadrul unor proiecte cu date reale coordonate de experti din mediul academic si cel industrial.
• Programul cuprinde doua specializari SAS, Advanced Analytics si Data Science, si ofera posibilitatea obtinerii de certificari foarte cautate in industrie, precum: Visual Business Analytics, Statistical Business Analyst, SAS Programming Specialist, Machine Learning Specialist sau Nature Language Processing and Computer Vision.
• Programul de studii este oferit in limba engleza, cu derulare pe parcursul a doi ani si cu numeroase posibilitati privind stagii de intership la Banca Transilvania, dar si la alti actori din domeniu.
 UBB vine in acest demers cu un program de studii inovativ care capitalizeaza experienta celei mai mari scoli doctorale de Inteligenta Artificiala din Romania si cu un ecosistem de top in tehnologia informatiei, iar SAS deschide accesul la un program academic inovativ prin intermediul SAS Academic Programs.
 „Stiinta datelor reprezinta un domeniu interdisciplinar emergent, care are potentialul de a revolutiona aproape orice industrie si de a avea un impact pozitiv asupra societatii. Facultatea de Matematica si Informatica, prin specialistii sai in acest domeniu si colaborarea cu specialisti din industrie, va contribui la dobandirea de cunostinte si competente necesare celor care doresc sa exceleze in acest domeniu’’, afirma prof. dr. Anca Andreica, decan al Facultatii de Matematica si Informatica. 
“SAS sprijina sinergia dintre mediul academic si sectorul privat investind in initiativa Talent Connection, program care isi propune sa conecteze industria cu mediul academic prin dezvoltarea competentelor specialistilor romani in domeniile analizei avansate de date si data science”, declara Asiraf Pandele, Customer Sales Manager SAS Romania.
„Data science este unul dintre domeniile viitorului, cu aplicabilitate foarte larga. La Banca Transilvania, echipa specializata in analiza datelor contribuie la transformarea experientei clientilor nostri, permitandu-ne sa le oferim serviciile si produsele optime. Acest masterat este o oportunitate de specializare atat din perspectiva teoretica, dar si practica, iar programul de internship la BT poate fi primul pas intr-o cariera de profil”, afirma Nevenca Doca, Director Executiv Senior Resurse Umane, Banca Transilvania.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
Ubitech
theda mar
viarom
EDIT-Structural
siniat
noark
strabag nivel 1
leviatan
MAKITA
Arduro
ness project
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Acvatot 2019
quadratum
SSAB
konsent
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
concelex
SIGM

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander