Agenda Constructiilor
Vineri, 14 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - SMARTREE a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de 123 milioane lei, plus 17%
SMARTREE a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de 123 milioane lei, plus 17% Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 29 Mar 2022 09:41
Smartree, partenerul strategic ce ofera servicii si solutii software integrate de resurse umane, anunta rezultatele financiare ale anului trecut, precum si principalele directii de dezvoltare pentru 2022.
Astfel, in 2021, cifra de afaceri a depasit 123 milioane lei, in crestere cu 17% fata de anul precedent. Aceasta crestere s-a datorat si noii divizii de inovare in tehnologie pentru procesele de HR, Smartree HRTech, care a inregistrat o cifra de afaceri de 18,2 milioane lei. In acelasi timp, Smartree Romania, divizia care pune la dispozitia companiilor angajati temporari, a inregistrat o cifra de afaceri de 105 milioane lei pe parcursul anului trecut. Pentru 2022, Smartree anticipeaza o crestere de 20% pe divizia de tehnologie si de 25% pe divizia de punere la dispozitie de angajati temporari.
Anul 2021 s-a incheiat cu un profit de 5,3 milioane lei pentru grupul Smartree, cu 35% mai mare decat cel inregistrat in 2020. Acest profit a rezultat si dintr-o serie de automatizari implementate in cadrul proceselor de lucru din companiile din grup, in urma presiunii pe care pandemia a impus-o in accelerarea initiativelor de eficientizare.
„Anul trecut a fost unul cu multe provocari si ne bucuram de rezultatele pe care le-am avut. Cresterea cifrei de afaceri a fost sustinuta de parteneriatele pe care le-am dezvoltat in ultimii doi ani, de preocuparea continua pentru digitalizarea si eficientizarea proceselor de HR din companiile care ne sunt clienti, iar toate acestea au dus la cresterea solicitarilor pentru serviciile si produsele noastre. Echipa Smartree a reusit sa depaseasca toate provocarile si toate necunoscutele care i-au iesit in cale si le sunt recunoscatoare colegilor mei pentru tot efortul sustinut”, a declarat Alexandra Peligrad, CEO Smartree Romania.
In 2021, pandemia a continuat sa afecteze mediul de business, inclusiv domeniul de resurse umane, impunand transformarea diverselor procese din activitate sau chiar reinventarea totala prin munca de acasa si munca hibrid. In ciuda tuturor acestor provocari, Smartree a implementat anul trecut un proiect de divizare in doua companii, in urma caruia a rezultat Smartree HRTech, divizia de inovare in tehnologie pentru procesele de HR. Noua companie a preluat intreaga activitate de tehnologie software si servicii asociate pentru managementul strategic al proceselor de resurse umane si, in prezent, este formata dintr-o echipa de aproximativ 100 de oameni. In acelasi timp, Smartree Romania a pastrat divizia de munca temporara si leasing de personal si recrutare, prestand in continuare servicii pentru punerea la dispozitie de forta de munca catre clientii sai, cu un numar mediu lunar de peste 2.000 de angajati temporari pe parcursul anului 2021.
„Ne asteptam ca piata de produse software HR si servicii de resurse umane sa continue trendul ascendent, pe fondul cresterii investitiilor in digitalizare realizate de companii si organizatii. Acestea sunt, de altfel, cateva dintre motivele pentru care Smartree HRTech a devenit o companie de sine statatoare. In plus, odata cu ridicarea restrictiilor impuse de pandemie, companiile isi vor relua planurile strategice de dezvoltare si vor dori sa investeasca in proiecte care includ solutii integrate de gestionare a proceselor HR si de digitalizare a acestora, pentru eficientizarea si amplificarea activitatii”, spune Alexandra Peligrad, CEO Smartree Romania.
Pentru anul 2022, Smartree isi propune sa continue liniile de crestere incepute in anii anteriori, avand un interes crescut pentru parteneriate cu companii care dezvolta produse software si aplicatii complementare din zona proceselor de HR. Exemple de astfel de parteneriate incheiate in ultimii doi ani sunt PandemSafe, aplicatie software ce asigura intoarcerea angajatilor in siguranta la birouri, Druid, aplicatie software pentru chatbot HR, si Salarium, prin intermediul caruia angajatii clientilor Smartree pot solicita si primi avansuri salariale pentru zilele deja lucrate, oricand si de oriunde.
In paralel, o alta perspectiva de crestere pe care Smartree o vizeaza este efectuarea de proiecte de achizitii si investitii in companii din domeniul HR. Aceste proiecte se pot dovedi importante pentru dinamica companiei in anii ce urmeaza, atat pentru Smartree HRTech, cat si pentru divizia de punere la dispozitie de angajati temporari. De asemenea, prin divizia de inovare, Smartree investeste in construirea unui produs nou de software HR. Decizia de a dezvolta o noua solutie de resurse umane vine ca urmare a schimbarilor pe care toata perioada de pandemie le-a provocat in cadrul proceselor companiilor, in care departamentele de HR au devenit piloni cheie in stabilirea si implementarea strategiilor de business.
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
siniat
quadratum
rigips
leviatan
CDS
EDIT-Structural
viarom
ERBASU CONSTRUCT
konsent
Acvatot 2019
theda mar
ness project
strabag nivel 1
MAKITA
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
concelex

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander