Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - PREMIILE EURO-CONSTRUCTII - ACO: Marca sinonima cu sistemele de management al apelor meteorice
ACO: Marca sinonima cu sistemele de management al apelor meteorice
Premiile EURO-Constructii Publicat de Elena Icleanu 03 Iul 2017 12:38
Grupul german ACO, lider global in domeniul tehnologiilor pentru managementul apelor meteorice, a creat un brand puternic in cei peste 70 de ani de experienta, perioada in care a reprezentat un reper pentru calitatea fara compromisuri. Cladita pe inovare si performanta si cu un angajament solid in protejarea mediului de actiunile oamenilor, dar si a oamenilor de forta naturii, compania ACO aplica cu succes aceste principii atat in domeniul managementului apelor meteorice de pe platforme, drumuri si parcari, cat si in cel al apelor uzate din industria alimentara, unde a fost primul producator care a introdus proiectarea igienica a sistemelor de colectare a apelor uzate. Pentru toate acestea, dar si pentru performantele inregistrate in Romania in cei 18 ani de activitate la nivel local, compania a fost laureata cu un trofeu EURO-Constructii 2017, in cadrul sectiunii Reliable Brands, unde sunt premiate marcile de top de pe piata autohtona a constructiilor.
"Ne dorim ca si de acum inainte ACO sa dea tonul inovatiilor in acest sector. Suntem implicati in permanenta in oferirea de servicii, colegii nostri asigurand expertiza si suport specializat, cu pasiune si cu convingerea lucrului bine facut. Anul trecut ACO a primit titlul de cel mai bun angajator in Germania, in domeniul nostru de activitate. Si noi, in Romania, suntem in permanenta determinati sa ne aducem contributia la protejarea mediului inconjurator si la cresterea calitatii vietii si sigurantei oamenilor", a declarat Grigore Tataru, directorul general al ACO Romania, managerul caruia i-a fost inmanat trofeul EURO-Constructii.
 
Traditie construita pe capacitatea de inovare
Cea mai noua tehnologie pentru managementul apelor meteorice ACO a fost lansata, anul trecut, la IFFAT München. Denumita "Seal in", aceasta inovatie a aparut ca o necesitate de a proteja constructiile si mediul inconjurator de poluare. Apa de ploaie contaminata afecteaza fundatiile si apele subterane. Un sistem de colectare perfect sigilat (Seal in) previne infiltratiile din rigole si ajuta apa de ploaie contaminata sa fie transferata integral in sistemele de pre-epurare, inainte ca aceasta sa ajunga inapoi in mediul inconjurator. Gama de rigole ACO Drain Seal in va fi disponibila in Romania incepand din anul 2018. "Odata cu aceasta lansare, vrem sa crestem gradul de constientizare a faptului ca suntem responsabili pentru apa pe care o vor consuma generatiile viitoare. Pe langa rigolele cu tehnologia «Seal in», vom lansa, in curand, o noua gama de separatoare de lichide usoare din material plastic armat cu fibre de sticla. Noile separatoare ACO Oleopator G vor fi puse pe piata insotite de rapoarte de testare emise de prestigiosul institut LGA Bautechnik GmbH, asa cum ne-am obisnuit clientii si in privinta gamelor Oleopator K (beton) si Oleopator P (PEHD). Aceste rapoarte de testare certifica dimensionarea hidraulica, etanseitatea si eficienta instalatiei de separare, declarand in mod transparent cantitatea de hidrocarburi introdusa in separatoare pentru testare", a explicat managerul ACO Romania.
 
Obiective indraznete pe piata locala
Conform datelor ACO Romania, un real succes pe piata locala din ultima perioada a fost inregistrat de integrarea gamelor de rigole ACO Drain Monoblock PD si RD, care au devenit produse mature, tot mai solicitate de constructori si investitori, datorita caracteristicilor tehnice deosebite. Printre proiectele recente, realizate cu sisteme livrate de companie, s-au aflat sistemul de colectare a apelor pluviale de pe platforma centrului logistic Lidl din Lugoj, unde a fost selectata solutia ACO Drain Qmax, precum si livrarea sistemului de colectare a apelor uzate de la extinderea fabricii Coca-Cola din Timisoara, unde solutia igienica de guri de scurgere, rigole si tevi din inox ACO HigieneFirst a fost, de asemenea, preferata de investitor.
In conditiile in care marca ACO dobandeste tot mai multa notorietate pe piata din Romania, conducerea filialei locale a decis dezvoltarea afacerii, prin crearea unei divizii specializate in implementarea de proiecte publice, pentru un management sustenabil al apelor meteorice in orase. "Ne propunem sa oferim un concept de abordare a apei de ploaie care sa aduca performanta maxima si sa asigure o buna calitate a vietii pentru oameni si respect pentru natura. In acest sens, vom lansa si promova, pe termen lung, campania «Urban Surface Design | Orasul in echilibru». Credem ca doar in timp si cu perseverenta putem contribui la schimbarea de paradigma. Ne propunem ca, prin actiunile noastre, sa promovam grija fata de oameni si natura, in contextul cresterii procentului de locuire in orase. Pentru noi, natura este si apa de ploaie, care trebuie sa-si urmeze cursul firesc si sa ajunga cat mai repede si nepoluata in sol, acolo unde ii este locul. Sistemele ACO sunt proiectate sa ofere siguranta si confort oamenilor si sa contribuie la estetica oraselor printr-un design care sa se integreze in arhitectura urbana", a mai spus Grigore Tataru.
***
Fondat in 1946, grupul german ACO detine, in prezent, 30 de fabrici in 15 tari (printre care se afla Germania, Marea Britanie, Cehia, Rusia, SUA si China), reprezentante comerciale in 40 de state si un numar total de circa 4.400 de angajati. Compania a incheiat anul 2016 cu o cifra de afaceri de peste 730 milioane de euro. In Romania, ACO a raportat venituri totale de 2,5 milioane de euro, pentru 2017 conducerea subsidiarei locale estimand o crestere a acestora.
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
rigips
viarom
Ubitech
Acvatot 2019
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
CDS
concelex
ness project
FRONTALE
quadratum
MAKITA
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander