Agenda Constructiilor
Luni, 26 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ALFA CLUJ: Piata de usi industriale se va majora cu 5% pe termen scurt
ALFA CLUJ: Piata de usi industriale se va majora cu 5% pe termen scurt
Producatori & Furnizori Publicat de Simona Ene 18 Aug 2011 11:26
Ovidiu Ioan Chis (53 de ani)
Functia/Firma: director executiv, Alfa Cluj;
Experienta profesionala: 16 ani in domeniul comercializarii usilor industriale.
 
Avand in vedere scaderea continua din ultimii doi ani a livrarilor pe segmentul de usi industriale, societatea Alfa Cluj a adoptat o strategie ce vizeaza sporirea vanzarilor si suplimentarea cifrei de afaceri prin asigurarea serviciilor post-vanzare, toate acestea fiind realizate pe baza resurselor disponibile. Astfel, veniturile din 2010 ale companiei s-au situat la 3,2 milioane de euro, iar contributia vanzarilor de usi industriale (ce reprezinta una dintre cele trei categorii de produse livrate pe plan national de Alfa Cluj) a fost de 0,9 milioane de euro. Avand in vedere incasarile inregistrate in primul semestru din 2011, de 1,5 milioane de euro, din care 0,4 milioane de euro reprezinta cota aferenta comenzilor de usi si sisteme de andocare, pana la finele anului in curs se estimeaza depasirea valorii de un milion de euro pe acest segment se activitate.   
     
-Estimati evolutia livrarilor de usi industriale in acest an.
-Conform previziunilor proprii, anul trecut piata specifica s-a situat la un nivel de 20 milioane de euro, aceasta valoare cuprinzand exclusiv ansamblurile destinate uzului industrial. In conditiile in care investitorii isi vor mentine intentiile de a dezvolta proiectele anuntate in perioada urmatoare, estimam o majorare de 5% a sectorului de usi industriale si sisteme de andocare in perioada 2011-2012. In ceea ce ne priveste, livrarile de usi - impreuna cu sistemele de manevrare - au atins in anii de apogeu ai vanzarilor (respectiv 2007 si 2008) un nivel de 1,5 milioane de euro/an. In intervalul 2009-2010, ca urmare a scaderii pietei de constructii si a investitiilor pe plan autohton, aceasta categorie de produse a contribuit cu 0,9 milioane de euro/an la cifra de afaceri a societatii, inregistrand un declin de 40% al comenzilor. In pofida scaderii din ultimii doi ani a livrarilor, pentru 2011 toate premisele sunt optimiste, fiind preconizate vanzari de un milion de euro in cazul usilor industriale.
 
-Cum se structureaza activitatea de aprovizionare?
-Societatea noastra efectueaza aprovizionarile in functie de gama de produse. Astfel, pentru ansamblurile realizate conform dimensiunilor si dotarilor solicitate de beneficiari, livrarile se realizeaza separat, in timp ce, pentru usile cu dimensiuni standard si caracteristici generale (ansambluri batante cu/fara proprietati rezistenta la foc) exista un stoc permanent de aproximativ 150 unitati, ce echivaleaza valorii de 0,1 milioane de euro. Totodata, avem capacitate de a furniza in orice moment egalizatoare de rampa si obturatoare termice, care - impreuna cu usile sectionale - contribuie la punerea in functiune a unitatilor de andocare. Pentru fiecare din aceste categorii de produse, exista in stoc cate 20 de unitati, cu diferite tipuri si dimensiuni.  
 
-Mentionati cateva din problemele specifice perioadei actuale.
-In pofida faptului ca au fost reluate proiectele incepute in urma cu doi ani, acestea aflandu-se in prezent in etapa de montare a usilor industriale, intampinam anumite dificultati in accesarea acestor categorii de obiective. In cazul unor beneficiari carora le-am livrat usi industriale, ne confruntam cu dificultati in efectuarea platilor, anumiti clineti intrand in incapacitate de plata. Concomitent, costurile de achizitie sunt in continua crestere, in timp ce pretul de vanzare se situaza pe un trend descendent, din cauza presiunilor determinate de concurenta acerba din domeniu. Astfel, adaosul pe care il putem aplica acopera cu greu cheltuielile ce au fost deja ajustate.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iulelmas_1octCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
rigips
Acvatot 2019
hilti

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere