Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - BASF: Crestere de 4,2% pe piata globala a produselor chimice, in 2015
BASF: Crestere de 4,2% pe piata globala a produselor chimice, in 2015
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 08 Mai 2015 16:07
Grupul german BASF, lider mondial in productia de materiale chimice (inclusiv pentru domeniul constructiilor) a raportat vanzari totale de 20,1 miliarde euro in primele trei luni ale anului, in crestere cu 3% fata de aceeasi perioada din 2014. Profitul companiei (EBIT) a scazut, insa, cu 2%, pana la 2,1 miliarde euro. Evolutia pozitiva a rulajului s-a datorat majorarii cantitative a vanzarilor si impactului favorabil al cursului de schimb valutar.
Pentru 2015, conducerea companiei estimeaza o crestere usoara a cifrei de afaceri si o stabilizare a profitului operational, in contextul in care se vor mentine principalele dificultati si incertitudini in mediul international de afaceri. "Preturile petrolului si ale materiilor prime sunt volatile, la fel si cursul de schimb valutar. Activitatea pe pietele emergente se desfasoara la un nivel scazut, iar economia globala este destabilizata de conflicte geopolitice. Totusi, in 2015, anticipam ca economia internationala, productia industriala si sectorul produselor chimice se vor inscrie pe un trend de crestere, ce se va reflecta in vanzarile grupului", a declarat Kurt Bock, CEO al grupului german.
Astfel, conform prognozelor realizate de conducerea BASF, in acest an va fi inregistrata o crestere economica globala de 2,8%, o majorare a cererii pe segmentul produselor chimice (cu exceptia celor farmaceutice) cu 4,2%, o rata de schimb de 1,2 dolari pentru un euro si un pret mediu al petrolului (de tip Brent) cuprins intre 60 si 70 de dolari.
La data de 6 aprilie 2015, BASF a a aniversat 150 de ani de prezenta neintrerupta in industria chimica globala, grupul fiind infiintat in anul 1865.
In Romania, grupul BASF deruleaza activitati de comercializare a aditivilor si produselor chimice pentru constructii, prin intermediul subsidiarelor BASF SRL si BASF Coatings Services SRL. Oferta companiei include de la aditivi pentru betoane pana la sisteme de consolidare cu materiale compozite si protectie catodica, mortare pentru turnare, elemente de etanseizare, hidroizolare si pentru reabilitarea betonului, sisteme de pardoseli performante, precum si produse pentru izolare termica si fonica.
 
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
CONCEPT STRUCTURE
CDS
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
Acvatot 2019
concelex
theda mar
ness project
quadratum
strabag nivel 1
leviatan
siniat
rigips
viarom
MAKITA
Ubitech

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander