Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Bosch inaugureaza a doua cladire de birouri pentru Centrul de Inginerie din Cluj
Bosch inaugureaza a doua cladire de birouri pentru Centrul de Inginerie din Cluj
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 23 Apr 2024 15:37
Bosch a inaugurat cea de-a doua cladire de birouri construita in cadrul Centrului de Inginerie din Cluj, in urma unei investitii de aproximativ 21 de milioane de euro, pe o perioada de trei ani. Investitia totala, inceputa in 2017, in cele doua cladiri ale centrului din Cluj se ridica la peste 50 de milioane de euro. Deschiderea oficiala a avut loc in data de 23 aprilie, in prezenta managementului local al companiei si a reprezentantilor autoritatilor si partenerilor locali. Noua cladire, a carei constructie a inceput in martie 2021, are o suprafata construita de aproximativ 10.000 de metri patrati, impartiti pe zece etaje si este conectata de sediul existent prin doua pasarele. „In 2024, aniversam, de asemenea, 30 de ani de prezenta Bosch in Romania si ne bucuram sa marcam acest moment si prin finalizarea unei investitii de o asemenea amploare, atat ca suma alocata, cat si prin prisma utilitatii sale pentru Bosch si pentru industria din Romania, dar si prin modul exemplar de colaborare cu autoritatile locale. De 30 de ani, Bosch este un partener de incredere pentru societatea romaneasca, iar aceasta investitie de la Cluj subliniaza angajamentul pe termen lung pe care Grupul Bosch il are fata de Romania,” a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch S.R.L. si reprezentantul Grupului Bosch in Romania.
 
"Aceasta noua cladire moderna, pe care o inauguram astazi si de care eu personal sunt foarte mandru, completeaza beneficiile pe care le oferim colegilor nostri. Aceste facilitati moderne si conditii de munca care inspira ii ajuta sa inoveze, sa colaboreze si, astfel, sa dezvolte, chiar aici, in Romania, solutii de ultima generatie ce au impact asupra viitorulului industriei mobilitatii la nivel global,” a declarat Tobias Matter, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj. „Prin consolidarea pozitiei Centrului de Inginerie din Cluj, expertii nostri locali au o contributie din ce in ce mai mare la procesul de transformare a companiei la nivel global. Fie ca este vorba despre sisteme avansate pentru asistenta soferului, sisteme de directie asistate electric, sisteme de propulsie traditionale si electrice, sau diferite servicii pentru industria auto – la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj avem experienta vasta in dezvoltarea unor solutii software si hardware inovatoare. Proiectele tehnice complexe si contributia directa la dezvoltarea produselor Bosch inovatoare, oportunitatile de dezvoltare profesionala si personala, conditiile de munca flexibile, birourile si laboratoarele moderne deja existente in Cluj-Napoca, Jucu, Bucuresti si Sibiu, fac din Centrul de Inginerie Bosch unul dintre cei mai doriti angajatori in randul inginerilor si specialistilor IT in Romania,” a continuat Matter. 
 
 
Bosch pune accent pe conditii de munca flexibile si pe spatii care inspira.
Pe langa birourile si salile de sedinte moderne, avand un design atractiv, noua cladire ofera diferite facilitati, precum zone pentru testarea masinilor, spatiu dedicat proiectelor de inovatie, sala de conferinta si zone de relaxare. De la parter pana la ultimul etaj, design-ul cladirii combina elementele creative cu lumea dinamica a tehnologiei. Fiecare etaj are o tema creativa adaptata la specificul activitatilor tehnice, cladirea oferind, astfel, spatiul cel mai potrivit pentru a facilita procesele complexe specifice inovatiei si ingineriei avansate, integrand laboratoare tehnice moderne, spatii de colaborare si de munca in liniste si experiente inedite prin intermediul realitatii virtuale. Facilitati suplimentare, precum cantina si sala de sport, care au fost deschise in 2021, isi aduc aportul la starea de bine si sanatatea angajatilor. Toate aceste beneficii stimuleaza cresterea ratei de prezenta la birou a angajatilor Centrului de Inginerie din Cluj, imbinand, astfel, intr-un mod eficient, telemunca cu prezenta fizica la sediul companiei.
 
 
Bosch, un partener al comunitatilor locale si al sistemului de educatie
Bosch este o companie care acorda o atentie sporita sistemului educational din Romania si parteneriatelor cu autoritatile locale. Centrul de Inginerie din Cluj a realizat de-a lungul anilor parteneriate strategice pe toate palierele, cu mediul academic, autoritati locale si parteneri comerciali. Unele dintre cele mai semnificative proiecte pentru angajamentul Bosch fata de sistemul educational din Romania este cel cu universitatile locale. In acest moment, sunt disponibile pentru studenti trei programe de masterat si patru cursuri universitare pe care Bosch le-a dezvoltat in parteneriat cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si Universitatea „Babes-Bolyai”, centrul din Cluj oferind anual peste 50 de burse pentru studenti. Mai mult, peste 200 de tinere talente beneficiaza anual de mentorat si transfer de cunostinte din partea expertilor Bosch in diverse programe personalizate din cadrul Centrului de Inginerie din Cluj.
 
 
Inginerie avansata la Centrul de Inginerie din Cluj
Centrul de Inginerie Bosch din Cluj joaca un rol esential in transformarea sectorului mobilitatii, inca de la infiintarea sa, in anul 2013. Prin expertiza ampla in ingineria software, hardware si mecanica si ingineria fiabilitatii, dar si in planificarea vanzarilor, centrul contribuie la dezvoltarea unor solutii inovatoare, bazate pe inteligenta artificiala, aplicate in domeniile conducerii automatizate, mobilitatii electrice si conectate. Datorita colaborarii stranse cu alte locatii de inginerie Bosch din Europa Centrala si de Est si cu fabrica Bosch din Cluj, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj ofera solutii unice clientilor din intrega lume, fiind un pilon important al retelei globale de inginerie Bosch. Astfel, dezvoltarea activitatilor sale a condus in mod natural la extinderea in Bucuresti si, din acest an, in Sibiu. Astazi, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj este un contributor important la gama de drepturi de proprietate intelectuala ale Bosch, cu peste 100 de inventii in fiecare an.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
noark
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
siniat
strabag nivel 1
Arduro
viarom
ness project
Ubitech
rigips
MAKITA
Acvatot 2019
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
konsent
BogArt
CDS
SIGM
leviatan
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander