Agenda Constructiilor
Vineri, 22 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - BRIKSTON incheie anul 2018 cu afaceri de 20 de milioane de euro
BRIKSTON incheie anul 2018 cu afaceri de 20 de milioane de euro
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 21 Dec 2018 07:42
Brikston Construction Solutions, producator de blocuri ceramice si amenajari interioare din caramida cu sediul in Iasi, incheie anul 2018 cu o cifra de afaceri de circa 20 de milioane de euro, pentru 2019 estimand o traiectorie similara a business-ului. "Previziunile noastre indica un progres in domeniul amenajarilor interioare si exterioare, un sector care prinde tot mai mult teren. Placajul ceramic si caramida aparenta devin repere in proiectele de design, datorita versatilitatii si aspectului inedit. In acest context, este de la sine inteles faptul ca trendul este unul crescator", a precizat Iulian Mangalagiu, CEO al companiei.
In prezent, Brikston, fosta Ceramica Iasi, isi concentreaza activitatea pe dezvoltarea atat a gamei de amenajari si fatade, cat si a celei de blocuri ceramice pentru constructii.
"Anul acesta, piata materialelor de constructii a fost intr-o continua crestere. Mergem pe un ritm ascendent al ultimilor ani si pe o dezvoltare de noi sectoare. In ceea ce priveste estimarile pentru perioada urmatoare, ne asteptam ca ritmul sa se mentina, iar spre deosebire de anii anteriori, sa avem o cerere constanta pentru locuintele de tip rezidential. In viitorul apropiat, estimam sa se mentina cererea pentru locuintele colective, datorita nevoilor de creare a unor locuinte accesibile valoric si pozitionarii lor in orase, unde nu mai este foarte mult spatiu pentru constructia de locuinte individuale", a explicat Iulian Mangalagiu.
Anul 2020 va aduce schimbari in legislatia la nivel european privind constructia de case, ceea ce va genera schimbari in domeniu, in sensul constructiei de locuinte cu un consum energetic foarte redus. Aceasta legislatie obliga industria materialelor de constructii sa se adapteze noilor cerinte prin lansarea de produse noi, mult mai eficiente din punct de vedere al izolarii termice. Implicit, noile reglementari vor ajuta sectorul sa se apropie foarte mult de zona de vest a Europei, unde consumul energetic este principala procupare in materie de constructii.
"Nevoia pietei sta la baza dezvoltarii acestei industrii, iar din acest punct de vedere ne asteptam la o cerere constanta. Aceasta prognoza este sustinuta de factori precum continuarea proiectului Prima Casa, cresterea investitiilor cu capital strain, inceperea unui nou val de credite bancare si cresterea pietei muncii. Principalul factor ce a sustinut revenirea pietei rezidentiale a fost reaparitia, in 2015 - 2016, a dezvoltatorilor imobiliari si a proiectelor rezidentiale de dimensiuni mai mari", a mai spus directorul executiv al Brikston.
Printre impedimentele care pot influenta negativ dezvoltarea companiei in anii urmatori, Iulian Mangalagiu indica eventualele schimbarile politice, care pot amana din nou investitiile in infrastructura. Totodata, piata materialelor de constructii va fi influentata si de cresterea preturilor produselor, din cauza presiunii exercitate de costul utilitatilor si al lipsei fortei de munca.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTotalEnergieshiltiRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
Ubitech
noark
strabag nivel 1
concelex
Acvatot 2019
leviatan
SSAB
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
CDS
quadratum
rigips
MAKITA
theda mar
DRS
viarom
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
VEGO
ELECTROGRUP
BogArt
konsent
Arduro

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<