Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - CEMACON continua investitiile in extinderea productiei si dezvoltarea accelerata
CEMACON continua investitiile in extinderea productiei si dezvoltarea accelerata
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 07 Aug 2023 06:17
Cemacon, producatorul roman de blocuri ceramice, a finalizat operatiunile aferente achizitiei companiei Euro Caramida SA, dupa aprobarea tranzactiei de catre Consiliul Concurentei. Prin aceasta achizitie, compania isi consolideaza pozitia in zona de vest a tarii si isi deschide noi oportunitati pe piata de export. Cemacon si-a asumat o investitie de peste 30 de milioane de euro, reprezentand valoarea tranzactiei si valoarea proiectelor de modernizare pentru urmatorii doi ani, cuprinzand retehnologizarea liniilor de productie si upgrade-ul portofoliului de produse.
"Prin aceasta achizitie ne consolidam pozitia in zona de vest a tarii si deschidem noi oportunitati pe piata de export. Este o provocare importanta, parte a strategiei de dezvoltare a unui grup producator de materiale de constructii in jurul expertizei Cemacon si sunt convins ca vom beneficia de implicarea si sprijinul tuturor stakeholder-ilor pentru ca acest proiect sa fie un succes. Integrarea Euro Caramida presupune un proces amplu de modernizare tehnologica, de calibrare a proceselor si procedurilor, de asigurare a conditiilor pentru respectarea normelor de mediu si securitate in munca. In urmatorii doi ani vom investi importante resurse de know-how si financiare, astfel incat unitatea din Biharia si toata echipa de acolo sa functioneze in sinergie cu viziunea si cultura Cemacon. 
Implementarea managementului integrat, optimizarea costurilor de productie si reducerea impactului asupra mediului sunt principalele prioritati pentru unitatea din Biharia. Simultan, se vor aduce imbunatatiri la reteta pentru masa ceramica si se vor reproiecta unele produse, pentru a creste performanta energetica, a ridica standardele de calitate si pentru usurinta in utilizare. Odata cu aceasta achizitie, Cemacon creeaza un nou model al dezvoltarii performante in industria romaneasca. Un producator roman achizitioneaza o alta companie din Romania, cu capital strain, si isi creeaza culoar direct spre export. Suntem increzatori ca prin aceasta noua directie strategica transmitem un semnal pozitiv celorlalti antreprenori romani: faptul ca impreuna ne putem consolida pozitia in fata competitiei externe, ca impreuna putem sustine acea economie circulara care accelereaza dezvoltarea sustenabila a societatii in care traim si ca putem pune in valoare capitalul romanesc", a declarat Daniel Sologon, CEO Cemacon.
 
 
Noua fabrica de caramida aparenta, la Recea
Tot in luna iunie, Cemacon a inaugurat, in Recea, judetul Salaj, o noua unitate de productie a placilor de caramida aparenta, o gama de produse care tine de estetica fatadelor cladirilor, in urma unei investitii de peste 14 milioane de euro. 
"Avem cea mai moderna tehnologie existenta la aceasta ora in lume si vom oferi pietei produse autentice, durabile, de o excelenta valoare estetica. Suntem unul dintre principalii jucatori economici din Salaj, un business performant cu ritm semnificativ de crestere, cu peste 300 de angajati si cu peste 220 de milioane lei cifra de afaceri la final de 2022, in crestere cu 26% fata de anul precedent. Ne asteptam la o suplimentare a cifrei de afaceri cu 35 de milioane de lei ca urmare a intrarii pe piata cu aceasta noua gama de produse. Continuam dezvoltarea companiei Cemacon, ne extindem si fructificam noi oportunitati din zona de productie de materiale de constructie. Suntem deschisi sa cream noi parteneriate si sa le consolidam pe cele existente, avand convingerea ca relatiile de business echitabile si oneste sunt esentiale pentru dezvoltarea mediului de business din Romania", concluzioneaza Daniel Sologon, CEO Cemacon.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
theda mar
ness project
EDIT-Structural
concelex
CDS
noark
MAKITA
Acvatot 2019
strabag nivel 1
quadratum
Ubitech
rigips
ERBASU CONSTRUCT
viarom
CONCEPT STRUCTURE
siniat

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander