ELIS PAVAJE isi pastreaza pozitia de lider de piata prin calitate si noi investitii |
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 13 Iun 2024 12:27 |
Elis Pavaje este compania preferata de romanii care-si amenajeaza curtile si gradinile, dar si de catre dezvoltatorii care construiesc proiecte de anvergura. Conform rezultatelor studiului sectorial realizat de Neomar Consulting pe piata prefabricatelor din beton, Elis Pavaje ramane lider, cu 26.3% cota de piata.
Elis Pavaje a dominat piata si in 2023, pe toate segmentele prefabricatelor de beton de mici dimensiuni, fie ca este vorba de pavele si dale, de borduri, produse din beton pentru gradina sau de rigole. Piata romaneasca de profil este foarte competitiva, cu peste 30 de companii oferind o gama bogata de produse prefabricate din beton.
Rezultatele companiei Elis Pavaje sunt confirmate de studiul sectorial pentru 2023 realizat de Neomar Consulting, societate specializata in studii si analize in domeniul materialelor de constructii. Studiul plaseaza Elis Pavaje ca lider al pietei de prefabricate din beton de mici dimensiuni, estimata pentru anul trecut la 202,3 milioane de euro.
Elis Pavaje detine 26,3%, din piata romaneasca de pavele, dale, borduri, rigole si boltari de beton, cu o usoara crestere fata de anul anterior
"Suntem incantati sa observam ca munca noastra sustinuta se reflecta in mentinerea sau chiar usoara crestere a cotei de piata a companiei Elis Pavaje. Aceasta este o dovada clara ca strategia noastra pentru industria de profil si economia actuala este eficienta si ca echipa noastra este formata din profesionisti dedicati. Continuam sa cautam noi modalitati de dezvoltare si prin calitatea produselor si a serviciilor sa venim in intampinarea nevoilor clientilor nostri. Din pozitia noastra de lideri pe piata pavajelor, dalelor si prefabricatelor din beton din Romania dorim sa sprijinim partenerii si clientii, prin consultanta pe care le-o oferim sau prin produsele noi introduse, an de an, in completarea portofoliului ”, a declarat dl. Emil Gota, Directorul General al Elis Pavaje.
Lider pe segmentul dalelor si pavelelor
Elis Pavaje, cu 33 de ani de experienta in productie si inovatie, a inregistrat anul trecut o crestere a vanzarilor de prefabricate din beton de peste 5 milioane de euro, conform studiului realizat de Neomar, fiind la distanta semnificativa fata de urmatorul competitor. Pe langa vanzarea de prefabricate din beton, compania ofera si alte produse, precum placi ceramice de exterior si produse din piatra andezit, si o serie de servicii: montaj de prefabricate din beton, lucrari de infrastructura realizate in regim de antrepriza generala, servicii de proiectare.
In ce priveste preferintele romanilor, cele mai vandute pavele de pe piata romaneasca sunt cele netede, monocrom sau cu mixuri de nuante, preferate de 84,6% dintre clienti si cele cu grosimea de 6 cm,recomandate pentru trafic usor, preferate de 63,6% dintre clienti . Pavelele si dalele cele mai vandute sunt de nuanta gri (45,4%), insa exista cerere tot mai mare pentru mixurile de culori, rezultatele studiului aratand o pondere de 27,8% pentru 2023.
Valoarea vanzarilor Elis Pavaje la pavele si dale a crescut cu 16,4% in 2023 fata de anul anterior. Elis Pavaje detine suprematia si pe segmentul produselor premium, cu o cota de piata de 28,1%, in crestere semnificativa fata de 2023.
„Secretul” reusitei: investitii continue in noi tehnologii si produse
Unul dintre cele mai importante ingrediente ale succesului Elis Pavaje este reprezentat de investitiile continue pentru cresterea calitatii si a gamei de produse. In 2023, s-au facut investitii de 5 milioane de Euro pentru inlocuirea echipamentelor, modernizarea flotei auto, digitalizarea proceselor si oferirea de training personalizat pentru angajati. Investitiile continua si in acest an cu un buget de 15 milioane de euro, ce includ si sumele necesare pentru extinderea capacitatilor de productie cu o noua fabrica la Stoenesti.
Pentru anul 2024, compania a bugetat o crestere de 10%, in conditiile lansarii de noi produse pe piata romaneasca si a cresterii capacitatilor de productie.
|