Agenda Constructiilor
Duminica, 22 Decembrie 2024
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - SW Umwelttechnik estimeaza o crestere de 5% in 2024, datorita majorarii productiei
SW Umwelttechnik estimeaza o crestere de 5% in 2024, datorita majorarii productiei
Producatori & Furnizori Publicat de Ovidiu Stefanescu 27 Iun 2024 06:25
In 2023, piata prefabricatelor din beton a inregistrat o crestere de aproximativ 15% comparativ cu anul precedent, din punct de vedere valoric, precum si un avans de aproximativ 5% in ceea ce priveste livrarile cantitative, conform studiilor de specialitate, citate de dipl. ing. Gabriel Neculae, directorul general al SW Umwelttechnik Romania. In acest context, datorita portofoliului mare de produse, cresterii capacitatilor de productie si a cotei de piata, compania a inregistrat o crestere de 21,55% a cifrei de afaceri fata de 2022, ajungand la vanzari de 230,25 milioane de lei la finalul anului trecut. Pentru 2024, estimarile reprezentantului SW Umwelttechnik indica o majorare a rulajului de peste 5%, in contextul cresterii capacitatilor de productie. Compania detine trei fabrici, in Ortisoara (Timis), Izvoru (Bucuresti) si Cristesti (Iasi), cu o capacitate totala de fabricatie de peste 350.000 de tone pe an. Din structura de produse prefabricate din beton livrate de companie fac parte solutiile utilizate la canalizari (camine, tuburi, rigole, bazine), prefabricate utilizate la protectia apei (separatoare de grasimi/ hidrocarburi), elemente prefabricate folosite in cadrul proiectelor din industrie, agricultura, sectorul rezidential, infrastructura electrica (camine si anvelope posturi TRAFO), elemente utilizate la infrastructura de transport (poduri si podete, grinzi de pod, parapete de siguranta), elemente liniare de structura (gulere, stalpi, grinzi, pereti, scari, elemente de planseu), precum si alte prefabricate din beton produse personalizat, in conformitate cu solicitarile primite. 
 
- Cum estimati ca va evolua businessul SW Umwelttechnik in Romania in 2024?
- Cifra de afaceri a companiei in 2023 a fost de 230,25 milioane de lei, iar pentru 2024 estimam ca rulajul va depasi pragul de 242,5 milioane de lei. Deocamdata, in primele cinci luni ne incadram in bugetul estimat pentru 2024, fara a inregistra abateri semnificative de la cifrele pe care ni le-am propus. In continuare, prognozam o evolutie pozitiva a activitatii economice, mai ales pe anumite segmente de prefabricate, in special cele utilizate la infrastructura de transport.
Pe langa prefabricatele uzuale pe care le comercializam, incercam sa ne consolidam pe segmentul solutiilor destinate constructiei de drumuri si poduri. Astfel, ne-am completat toata gama de produse prefabricate destinate podurilor si podetelor. De asemenea, am finalizat in cadrul fabricii de la Izvoru proiectul de extindere al productiei de grinzi de pod, cu deschideri ale grinzilor prefabricate din beton de pana la 42 m, precum si predale prefabricate, destinate constructiilor de poduri. 
 
Extinderea fabricii din Cristesti
 
- Care sunt principalele dificultati cu care va confruntati in activitate, in acest moment?
- Principala dificultate in derularea activitatii noastre o reprezinta deficitul de personal calificat. Facem tot posibilul sa organizam cursuri de calificare la locul de munca, formari profesionale si programe de training. In comparatie cu anul 2022, preturile materialelor si materiilor prime s-au consolidat in 2023 si 2024 si preconizam ca vor ramane stabile pana la sfarsitul acestui an, poate chiar in scadere, asa cum s-a intamplat in cazul pretului otelului beton. Singurul factor semnificativ care a influentat, intr-o proportie mai mare, structura de cost a fost reprezentat de modificarile legislative de la inceputul anului cu privire la cresterea salariului de baza minim brut in constructii si eliminarea unor facilitati fiscale pentru personalul din acest sector de activitate. 
 
Extinderea fabricii din Izvoru
 
- Care sunt cele mai importante proiecte pentru care ati livrat produse anul trecut si la ce proiecte participati in prezent?
- Datorita faptului ca avem o gama diversa de produse prefabricate din beton, am participat la realizarea a numeroase proiecte: lucrari edilitare, canalizari, drumuri si poduri, constructia de hale industriale, centre comerciale sau depozite logistice, localizate in toate judetele tarii, dar si in afara acesteia. In 2023 a fost pentru prima data cand am realizat un export anual de prefabricate de peste 7% din cifra de afaceri. Printre proiectele de structuri prefabricate la care am participat se afla extinderea cladirii Egger Romania din Radauti, constructia patinoarului Berceni din Bucuresti si a magazinului Leroy Merlin din Craiova, extinderea Aeroportului International Craiova, constructia unui ansamblu comercial si spatii de servicii in Sibiu, Sala Polivalenta din Brasov, Hale White Automotive Bulgaria EOOD, precum si structura prefabricata din beton pentru mai multe magazine Penny din Razvad (judetul Dambovita), Negresti (Vaslui), Targu Bujor (Galati) si Tandarei (Ialomita).
Au fost livrate, de asemenea, grinzi de pod pentru Autostrada A7, Lot 1, Dumbrava - Mizil (grinzi prefabricate din beton cu lungimi de la 24 m pana la 39,5 m si inaltimi de la 1,3 m pana la 2,1 m). Elemente de pod am furnizat, de asemenea, si pentru constructia Pasajului Doamna Ghica din Bucuresti, pe santierul A0 Bucuresti, Lot 1 si 2 (predale pentru poduri), precum si la proiectele de modernizare si largire a DN7 intre Baldana si Titu - Dambovita, a DJ 691 Timisoara si a coridorului de mobilitate urbana Fagaras. Au fost realizate proiecte de canalizari in toate judetele tarii, compania noasta detinand o cota de piata destul de mare pe astfel de produse prefabricate din beton.
 
Cladire de birouri Izvoru
 
- Ce obiective aveti stabilit pentru perioada urmatoare? 
- Principalul obiectiv il reprezinta consolidarea companiei si a afacerilor din Romania, dezvoltarea investitiilor planificate in marirea si automatizarea productiei de prefabricate, diversificarea gamei de produse prefabricate din beton si mentinerea si dezvoltarea personalului din cadrul companiei. Premisele dezvoltarii sectorului de constructii sunt, in continuare, favorabile si suntem optimisti ca evolutia pe termen mediu si lung va fi pozitiva. Obiectivele aferente anului 2023 au fost atinse, capacitatile nou create sunt in mare parte utilizate si am reusit sa angrenam cu succes si personal suplimentar, pentru a satisface nevoile clientilor nostri in aceeasi parametri de calitate si profesionalism. Am finalizat constructia cladirii moderne de birouri de la sediu central Izvoru (judetul Giurgiu) si lucram intens la implementarea de solutii de eficientizare energetica, precum si la dezvoltarea de instalatii si sisteme de panouri fotovoltaice la fiecare fabrica in parte. Scopul acestor actiuni il constituie strategia orientata spre sustenabilitate. Un alt eveniment foarte important l-a reprezentat finalizarea extinderii fabricii de la Cristesti (judetul Iasi), investitie inaugurata in data de 30 iunie 2023. Am reusit, astfel, sa scurtam rutele de transport pentru majoritatea produselor prefabricate din beton.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTETotalEnergiesSISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
GEWISS
EURO BUILD
noark
Arduro
DRS
MAKITA
EDIT-Structural
concelex
AED
CDS
strabag nivel 1
Acvatot 2019
leviatan
ELECTROGRUP
VEGO
BogArt
rigips
konsent
SSAB
theda mar
SIGM

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<